بازاریابی محتوا و کپی رایتینگ چه تفاوتهایی با یکدیگر دارند؟
بازاریابی محتوا و کپی رایتینگ چه تفاوتهایی با یکدیگر دارند؟
در بیشتر موارد این دو واژه یعنی کپی رایتینگ و بازاریابی محتوا بهجای یکدیگر مورد استفاده قرار میگیرند، حالآنکه در اساس با یکدیگر متفاوت بوده و هرکدام دارای معانی مستقلی هستند. اما سؤال این است که چطور میتوان تفاوت بین کپی رایتینگ و بازاریابی محتوا را تشخیص داد؟ دلیل این عدم تفکیکپذیری این است که ما در اصطلاحاتمان اغلب جای کلمات با مفهوم یکسان را با هم عوض میکنیم، این در حالی است که بسیاری از کلمات واژههایی بهظاهر شبیه به هم ولی در معنی کاملاً مستقل و متفاوت هستند و اگر بخواهیم از هرکدام آنها استفاده کنیم باید ابتدا اصل تفاوت آنها را درک کنیم.
این مقاله سعی دارد به توضیح دو مفهوم مستقل کپی رایتینگ و بازاریابی محتوا بپردازد و موضوع شباهتها و تفاوتهای این دو واژه را بهطور کامل شرح دهد. بنابراین آنچه میخوانید شامل موارد زیر است:
- کپی رایتینگ به چه معنا است؟
- بازاریابی محتوا چیست؟
- همپوشانی کپیرایت و بازاریابی محتوا
- مهمترین تفاوتهای کپی رایتینگ و بازاریابی محتوا
برای درک بهتر تفاوت های این دو واژه اولین قدم آن است که هر کدام از این دوکلمه را به طور مستقل شناخته و کاربرد آنها را درک کنیم.
کپی رایتینگ به چه معنا است؟
کپی رایتینگ هنر بازی با کلمات و ساخت جملههای تاثیرگذار برای دستیابی به مهمترین هدف یک مجموعه که جلب نظر مشتری است، میباشد. به طور کلی به فرآیند ایجاد آگهی و سایر مطالب تبلیغاتی برای جلب نظر مشتریان به یک برند خاص یا محصول ویژه کپی رایتینگ میگویند. این مطالبی که از آنها حرف زده میشود شامل قطعات کوتاه متنی، شعارهای تبلیغاتی یا جملههای توصیفی است. کپی رایتینگ برای آن که موثر واقع شود و نظر مخاطب را جلب و او را راضی به خرید یک محصول یا اعتماد به یک برند خاص بکند، پیش از هرچیز باید مشتری را از نظر عاطفی درگیر خود بکند. در کپی رایتینگ هدف تولیدکننده ایجاد انگیزه در مخاطب برای تصمیمگیری سریع و بلافاصله بعد از برخورد با شعار یا آگهی است. در حقیقت کپی رایتینگ اساساً به فروش هر چه بیشتر و افزایش تعداد مشتریان فکر میکند. یک محتوای کپی رایتینگ در زمینههای زیر نوشته، تدوین و سپس روی وبسایت یک مجموعه منتشر و یا چاپ میشود:
- معرفی یک کسبوکار و توضیح تاریخچهی آن.
- توضیحی در خصوص محصولات و سرویسهایی که ارائه میشود.
- بیان جزئیات در خصوص محصولات و توضیح ویژگیهای آنها.
- سرفصلهای مهم و اهداف یک مجموعه در کسبوکار.
به طور کلی هرگونه محتوایی که در یک وبسایت با هدف تلاش برای جلب نظر مخاطب برای انجام کاری، خواندن مطلبی یا خرید کردن نوشته شده باشد، کپی رایتینگ است.
کپی رایتینگ به معنی بهکارگیری بهترین کلمات برای ساخت جملههای مؤثری است که نظر مخاطب را به یک برند خاص یا محصول ویژه جلب کرده و او را خیلی سریع قانع به خرید میکند. |
بازاریابی محتوا چیست؟
در بازاریابی محتوا نیز هدف تولیدکننده تهیهی یک محتوای مؤثر برای جلب نظر مخاطب با چاشنی توجه به یک برند خاص است. در حقیقت اصل هدف در بازاریابی محتوا این است که محتوا ابتدا برای کاربر مفید، کاربردی و آموزنده باشد، سپس او را به سمت برند خاصی هدایت کند. نوشتن مطالب با هدف بازاریابی محتوا باید بسیار توصیفی، منحصربهفرد و علمی باشد. برخلاف کپیرایت که باید تا حد امکان جملات مختصر بوده و سریع تأثیر لازم را بر خواننده بگذارند.
بازاریابی محتوا انواع مختلفی دارد شامل:
- پستهای وبلاگی
- مقالات
- محتوای ویدیویی
- محتوای صوتی
- کتابهای الکترونیک
- ایمیلهای خبری
- گزارشهای موضوعی
- پادکستها
تمام این موارد فرصتهایی است که تولیدکنندهی محتوا میتواند با مخاطب خود ارتباط برقرار کند. بازاریابی محتوا روشی است که در آن مخاطبی که در اینترنت به دنبال محصول خاصی میگردد با مشاهدهی محتوا یا مطالعهی آن بهتدریج به قابلاعتماد بودن یک برند پی میبرد و آن را برای خرید انتخاب میکند.
بازاریابی محتوا یعنی ارائهی محتوایی علمی که در وهلهی اول برای مخاطب مفید و کاربردی است، سپس اعتماد او را به یک برند خاص جلب کرده و او راضی به خرید با اطمینان کامل به محصول میکند. |
همپوشانی کپیرایت و بازاریابی محتوا
ممکن است بعد از مطالعهی این توصیفات بازهم به این نتیجه رسیده باشید که کپیرایت و بازاریابی محتوا تفاوت چندانی با یکدیگر نداشته و در برخی موارد همپوشانی هم دارند.
پاسخ این است که بله، در اغلب موارد این دو موضوع با دو استراتژی مختلف اما در کنار یکدیگر فعالیت میکنند. بهعنوانمثال وقتی در یک بروشور از فعالیتهای یک مجموعه توضیحاتی قرار داده میشود و به کمک سرفصل و بولتهایی به شرح مختصری از زمینهی فعالیت یا محصولات تولیدی پرداخته میشود، تا اینجا از کپی رایتینگ استفاده شده است. اما وقتی در همان بولتها مخاطب برای دریافت توضیحات بیشتر به محتوای جامع دیگری که در وبسایت مجموعه قرار داده شده است هدایت میشود، پای بازاریابی محتوا در میان است. یعنی طراح کپی رایتینگ میداند که ممکن است آنچه در توضیحات مختصر و جامعی که در بروشور قرار داده است مخاطبان باهوش و بادقتتر را قانع نکند، از کمک بازاریابی محتوا در این زمینه استفاده میکند.
وجود تفاوتهایی که در اهداف تولید کپی رایتینگ و بازاریابی محتوا وجود دارد، این دو موضوع با یکدیگر همکاری و همپوشانی دارند. |
مهمترین تفاوتهای کپی رایتینگ و بازاریابی محتوا
- اولین تفاوت در هدفگذاری این دو موضوع است.
همانطور که پیشتر هم به این موضوع اشاره شد، شاید مهمترین تفاوت کپیرایت و بازاریابی محتوا در هدفگذاری این دو مقوله باشد. در حقیقت قصد بازاریابی محتوا این است که با توضیحات جامعی که در خصوص یک محصول یا خدمات میدهد ابتدابهساکن برای مخاطب مفید باشد، سپس در مرحلهی دوم این توضیحات جامع نقش طعمهای را بازی کند که نظر مشتری را به یک برند خاص جلب کرده و او را به اطمینان این برساند که محصول انتخابی او یکی از بهترینها است.
اما در کپیرایت همواره اولویت با سرعت بخشیدن به تصمیمگیری مشتری است و بهترین حالت آن است که پیام نوشتهشده بهاندازهای قدرتمند باشد که مخاطب را خیلی زود راضی به کلیک کردن روی گزینهی خرید کند.
- شیوهی تولید کپی رایتینگ و بازاریابی محتوا متفاوت است.
کپی رایتینگ در حقیقت هنر بهکارگیری کلمات و چینش درست و تأثیرگذار آنها در جمله است اما بازاریابی محتوا تهیهی یک محتوای کاملاً علمی است که باید ریشه و بنیان درست و البته قابلاثباتی داشته باشد.
- رسانههای نشر این دو موضوع متفاوت است.
فضایی که میتوان در آن کپی رایتینگ را منتشر کرد محدود به بروشور، بیلبورد، بنر و صفحات اصلی وبسایتها است. در حقیقت به دلیل آنکه کپیرایت مختصر و در قالب خاصی نوشته میشود نمیتوان از هر فضایی برای انتشار آن استفاده کرد. اما در خصوص بازاریابی محتوا به دلیل تنوع بسیاری که در تولید محتوا در قالبهایی مختلف مثل متن، عکس، اینفوگرافیک، صدا و تصویر وجود دارد، رسانههای بسیاری برای نشر محتوا در دسترس است.
- بازاریابی محتوا اهداف بیشتری را دنبال میکند.
کپیرایت تنها یک هدف را دنبال میکند و آن فروش بیشتر است اما اهداف بازاریابی در این موضوع خلاصه نمیشود. بازاریابی محتوا میخواهد بازدید از یک وبسایت افزایش یابد، ترافیک وبسایت بالا برود، نرخ تبدیل مخاطب به مشتری و مشتری به مشتری ثابت رو به فزونی باشد، نام یک برند بیشتر بر سر زبانها بیفتد و درنهایت هرروز افراد نمرهی بهتری به اعتبار یک برند بدهند.
مهمترین تفاوت کپی رایتنیگ و بازاریابی محتوا در اهداف متفاوت، شیوههای تولید، رسانههای نشر دهنده و تعدد منظورهای بازاریابی محتوا نسبت به کپی رایتینگ است. |
جامع و کاربردی بود ارزش وقت گذاشتن و مطالعه رو داشت و از اضافه گویی و تکرار بیجا دور بود
خدا قوت