فراخوان جذب ایده در حوزه محتوا
اطلاعات بیشتر
مشاوره رایگان 02191097118

چالش‌های بازاریابی محتوا و نحوه‌ی مقابله با آن‌ها

خانه » سایر مطالب » چالش‌های بازاریابی محتوا و نحوه‌ی مقابله با آن‌ها

چالش‌های بازاریابی محتوا و نحوه‌ی مقابله با آن‌ها

بازاریابی محتوا هم سختی‌هایی دارد

بازاریابی محتوا یکی از کارهایی است که اگر به درستی انجام شود، می‌تواند سرمایه‌گذاری فوق‌العاده‌ای باشد.‌ اینکه شما بتوانید با نوشتن و یا حتی ویرایش مطالب، خود را به دایره‌ی بزرگ‌تری از افراد معرفی کنید، یک گام بسیار مهم در زمینه‌ی ارتباطات کسب و کارتان به شمار می‌آید که می‌تواند بین شما با مدیران شرکت‌های بزرگ و بین کسب و کارتان با مخاطبان کسب و کارهای بزرگ پلی برقرار سازد. اگرچه بازاریابی محتوا به یکی از بحث برانگیزترین حوزه‌های بازاریابی تبدیل شده و با امواج بزرگ خود مرزهای بازار را جابه‌جا ساخته است، اما بسیاری از بازاریابان محتوا در انتخاب استراتژی و مقابله با چالش‌‌های بازاریابی محتوا با مشکلاتی مواجه هستند و نمی‌دانند چگونه با آن‌ها مقابله کنند. PR daily طی پژوهشی 1884 بازاریاب محتوا را مورد بررسی قرار داده و به 6 چالش اساسی بر سر راه آن‌ها رسیده است که در ادامه به آن‌ها می‌پردازیم.

 

1) کیفیت مهم‌تر از تعداد است.

 

اولین چیزی که بازاریابان در بازاریابی محتوا به آن فکر می‌کنند تولید محتوا در تمام قالب‌ها اعم از متنی، فیلم، پادکست،‌ اینفوگرافیک و… است. معمولاً فعالان بازاریابی محتوا در ابتدای مسیر خود اهدافی بلندپروازانه دارند، اما‌ اندرو دیویس با‌ این موضوع موافق نیست؛ او می‌گوید که بسیاری از فعالیت‌های بازاریابی محتوا شکست می‌خورد و به نتیجه نمی رسد، زیرا بازاریابان به جای آن که بر اساس علاقه‌های مخاطبان محتوا تولید کنند، تنها به آمار توجه دارند و به همین خاطر کیفیت مطالب به تدریج کاهش می‌یابد بی آنکه حتی خود متوجه باشند؛ در نتیجه در ترافیک سایت هم هیچ تغییری‌ایجاد نشده و مشتریان رغبتی به خرید محصولات نخواهند داشت. برای برطرف کردن‌ این مشکل باید تمرکز تولید محتوا بر افزایش کیفیت باشد و نه بالا بردن تعداد محتوا. باید بتوانید در مطالب خود راهنمایی‌های کاربردی برای رسیدن به موفقیت ارائه دهید تا مخاطبان شما از آن‌ها به عنوان یک منبع راهبردی برای رقم زدن‌اینده تجاری درخشان خود استفاده کنند. در‌ این حال به کلمات کلیدی نیز باید توجه ویژه کنید. با دوستان و اطرافیانتان صحبت کنید و از تجارب دست اول آن‌ها در روند تولید محتوا استفاده کنید. نگاه کردن به یک موضوع از زوایای مختلف نیز می‌تواند به تولید محتوای ناب و تدوین نقشه راه محتوا کمک شایانی کند. همچنین محتواهای موجود را می‌توانید ویرایش کرده و به گونه‌ای جدید آن‌ها را بازنویسی کنید تا بیشترین تأثیر را در مخاطبان داشته باشند.

 

2) اثربخشی محتوا را بسنجید.

بر اساس تحقیقات انجام شده، ناتوانی در سنجش اثربخشی یکی از موانع مهم موفقیت در مسیر بازاریابی محتوا است. در‌ این زمینه معمولاً بازاریابان محتوا با دو سؤال روبرو می‌شوند: اول ‌اینکه چه معیارهایی برای‌ اندازه‌گیری میزان اثربخشی بازاریابی محتوا وجود دارد؟ و دوم ‌اینکه چگونه‌ این معیارها را می‌توان‌ اندازه گرفت؟ در پاسخ باید گفت که بازاریابان در بدست آوردن معیارها باید شاخص‌های کلیدی عملکرد مرتبط با کسب و کار خود را شناسایی کنند. بازاریابانی که کمتر با شاخص‌های کلیدی آشنایی داشته باشند، کمتر به موفقیت دست پیدا می‌کنند. علاوه بر شاخص‌های کلیدی عملکرد، ما نیز هفت معیار را معرفی می‌کنیم که عبارتند از: ترافیک سایت، فروش، تغییر، رتبه‌بندی سئو، زمانی که کاربران در سایت شما می‌گذرانند، بازخور مشتری و رشد تعداد مشترکان. توجه به‌ این معیارها و سنجش آن‌ها می‌تواند تأثیر قابل توجهی در ارتقای کیفیت تولید محتوا داشته باشد.

 

3) تولید محتوا را با برنامه جلو ببرید.

منظور از برنامه‌ریزی در تولید محتوا تنها پرکردن صفحه‌های تقویم و توجه به تاریخ‌های انتشار محتوا نیست؛ بلکه داشتن تصوری روشن از‌ آینده و تهیه‌ی یک نقشه راه محتوا است که جهت کلی بازاریابی محتوا را مشخص کرده و به شما در انتخاب استراتژی بازاریابی محتوا در هر زمان کمک می‌کند. با توجه به‌ این مسئله روشن است که تقویم فقط یک ابزار است که به شما در رسیدن به‌ این هدف کمک می‌کند. برای‌ این کار بهتر است یک اولویت‌بندی انجام دهید و محتواها را بر اساس موضوع و زمانی که برای تولید آن‌ها لازم است، طبقه‌بندی کنید. استفاده از ابزارهای مدیریت پروژه نیز می‌تواند در زمینه برنامه‌ریزی تولید محتوا، سازماندهی اطلاعات و صرفه جویی در زمان کار شما را ساده تر کند.

 

4) پرسونای مخاطب را شناسایی کنید.

پرسونای مخاطب را شناسایی کنید

 

منظور از شناسایی پرسونای مخاطب، شناسایی تیپ‌های رفتاری و الگوهای شخصیتی مشابه در کاربران است؛ ‌این کار تأثیر مهمی در برنامه‌ریزی تولید محتوا و انتخاب استراتژی بازاریابی محتوا دارد و فعالیت‌های شما را جهت‌دهی می‌کند. البته ‌این کار ممکن است زمان‌بر و نیازمند تجزیه و تحلیل پیچیده باشد؛ اما آن‌چه مسلم است، آن است که نمی‌توانید از کنار پرسونای مخاطب به راحتی عبور کنید. مخاطبان شما به طور کلی سه دسته هستند:

  • دسته‌ی اول کاربران عمومی که برای اولین‌بار وارد سایت شما شده‌اند.
  • دسته‌ی دوم کاربرانی که با سایت شما از قبل آشنا هستند اما تاکنون خریدی انجام نداده‌اند.
  • دسته‌ی سوم افرادی هستند که علاوه بر آشنایی با سایت، محصولاتی را نیز خریداری کرده‌اند.

شما باید بتوانید ‌این سه دسته‌ی کلی و دسته‌های جزئی‌تر را شناسایی کرده و با رفتار، نظرات و علایق آن‌ها آشنا شوید. ‌این کار معمولاً به صورت مستقیم از طریق نظرسنجی‌ها و مصاحبه‌ها و به صورت غیرمستقیم از طریق تجزیه و تحلیل اطلاعات آماری سایت قابل انجام است. بنابراین پرسونای مخاطب را می‌توان یک ضرورت در بازاریابی محتوا به حساب آورد.

 

5) برای محدودیت منابع فکری بکنید.

برخی افراد ممکن است ‌این تصور را داشته باشند که بازاریابی محتوا یک روش قابل دسترس، ارزان و سریع برای رشد کسب و کارها است؛ باید گفت که‌ این تصور صحیح نیست و فرآیند تولید محتوا کاری نیست که به سادگی قابل انجام باشد؛ زیرا به مهارت‌های زیادی نیاز دارد که بسیاری از صاحبان کسب و کارها ممکن است ‌این مهارت‌ها را نداشته باشند. مهم‌ترین چالش در تولید محتوا زمان است؛ تولید محتوا یک کار نیست؛ بلکه یک فرآیند است که باید در بستری از زمان انجام گیرد تا تأثیر مطلوب خود را داشته باشد و همین مسئله ضرورت تدوین نقشه راه محتوا را روشن می‌سازد. برای حل چالش زمان، می‌توانید پروژه‌هایی را به صورت موازی از طریق برون سپاری انجام دهید؛ اما‌ این کار احتمالاً هزینه‌های شما را بالا خواهد برد. اگر نمی‌توانید از عهده‌‌ی این هزینه‌ها برآیید، می‌توانید تولید محتوا را به سمت ویرایش و بازنویسی محتواهای موجود ببرید. ‌این کار هم به مهارت کمتری نیاز دارد و هم در زمان و پول شما صرفه‌جویی قابل‌توجهی را ‌ایجاد خواهد کرد. البته برون سپاری هم چالش‌های خاص خودش را دارد و شما باید ‌این کار را به افرادی بسپارید که متخصص تولید محتوا هستند؛ نه افرادی که صرفاً نویسنده باشند. ‌این نکته را به خاطر داشته باشید که صرفاً نوشتن مقالات جذاب به معنای تولید محتوا نیست!

 

6) عجول نباشید!

همان‌طور که اشاره شد بازاریابی محتوا یک فرآیند است؛ بنابراین انجام آن به یک‌باره رخ نمی‌دهد و نتایج آن نیز به یک‌باره ظاهر نخواهند شد. برخی از کسب و کارها انتظار دارند در مدت زمانی کوتاه دو یا سه ماهه به نتیجه‌ی مطلوب خود دست پیدا کنند؛ ‌این کار اگرچه محال نیست؛ اما معمولاً در عمل تحقق نخواهد یافت؛ زیرا یک وجه مهم بازاریابی محتوا را زمان تشکیل می‌دهد و مخاطبان شما به مرور زمان ارتباطشان با شما پررنگ‌تر خواهد شد؛ بنابراین خودتان را برای صبر کردن از چند ماه تا چند سال آماده کنید؛ البته ضمن صبر باید از درست بودن مسیر خود اطمینان داشته باشید و به صورت پیوسته بازخوردهایی را دریافت کنید؛ در حقیقت صبر تنها زمانی جواب می‌دهد که نمودار رشد کسب و کار شما یک نمودار صعودی باشد که میزان شیب آن البته بستگی زیادی به میزان تلاش و پشتکار شما در بازاریابی محتوا خواهد داشت.

 

منابع:
  1. www.prdaily.com
  2. www.wordstream.com
  3. www.cision.com

برای ما بنویسید که به چه موضوعی علاقه مند هستید تا برای شما تولید محتوا شود ؟

۰ دیدگاه

نظر خود را بنویسید

اطلاعات شما اسپم نمیشود ، اگر راهکاری پیرامون نظر شما داشته باشیم رایگان مشاوره و همکاری میکنیم