فراخوان جذب ایده در حوزه محتوا
اطلاعات بیشتر
مشاوره رایگان 02191097118

هوش مصنوعی در بازاریابی محتوا

خانه » تولید محتوا » هوش مصنوعی در بازاریابی محتوا

هوش مصنوعی در بازاریابی محتوا

هوش مصنوعی در بازاریابی محتوا

باید با آن مبارزه کرد؟ یا به استقبال آن رفت؟

بازاریابی محتوا یکی از پراستفاده‌ترین اصطلاحات در گفتمان دیجیتالی امروز است. هر محتوا، صرف‌ نظر از اینکه تا حد خوب تولید شده است، اگر به قصد بازاریابی هدفمند نباشد، دیگر برآورده‌کننده‌ی نیازها نخواهد بود. ظرافت بازاریابی محتوا در تحریک سطح تمایل و علاقه‌ی مصرف‌کنندگان بالقوه، امری فکری و ذهنی نیست و زمانیکه درست انجام بپذیرد، اتحاد محتوا و بازاریابی می‌تواند برای هر نام تجاری و برند موجب شگفتی شود. این مفهوم که ماشین‌ها زندگی ما را ساده‌تر کرده‌اند، چیز جدیدی نیست. شواهد قابل‌توجهی نشان می‌دهد که ایده‌ی ساخت نهادهای مصنوعی هوشمند به قرن 14 میلادی باز می‌گردد. از ماشین حساب تا کامپیوتر، همه چیز برای این هدف طراحی شده‌اند که راحتی ما را بیشتر کنند. با این حال، آیا آماده‌ایم تا هوش مصنوعی به جای ما «فکر» کند و برای ما «بیافریند»؟ آیا هوش مصنوعی قادر به تولید محتوای خلاقانه خواهد بود؟ اجازه دهید به بررسی آنچه هوش مصنوعی می‌تواند یا نمی‌تواند برای برندهای تجاری انجام دهد، بپردازیم:

بخش اول: توانایی‌های هوش مصنوعی در تولید محتوای بازاریابی

 

  • تولید خودکار محتوا:

به گزارش گارتنر (Gartner) در سال 2018 حدود 20 درصد از تمام محتوای کسب‌ و کارها توسط ماشین‌ها تولید خواهد شد. بر اساس تحقیقاتی تحت عنوان ورود ربات روزنامه‌نگار (Enter the Robot Journalist) اکثر خوانندگان حتی نمی‌توانند محتوای خودکار را از محتوای نوشته‌ شده‌ی توسط انسان تمیز دهند.

  • بازی‌های رسانه‌های اجتماعی:

هوش مصنوعی در حال حاضر مثل یک بمب در رسانه‌های اجتماعی حاضر شده است. فیسبوک و اینستاگرام بر روی آن شرط‌بندی بزرگی کرده‌اند. ویژگی‌های افزوده شده مانند تحلیل احساسات و تشخیص تصویر/صدا، قابلیت‌های بالقوه‌ای است در راستای افزایش جلب‌توجه و فروش.

  • کمپین‌های تبلیغاتی که هرگز شانس به خال زدن را از دست نمی‌دهد:

بازاریابان درمورد پتانسیل هوش مصنوعی بسیار خوش‌بین هستند. چرا که هوش مصنوعی در حال حاضر قابلیت پیگیری رفتار مصرف‌کننده و تغییر جبهه‌ی آنان در زمانی که چیزی درست کار نمی‌کند را داراست.

  • تبلیغات هوشمند و تجربه‌ی خرید بهتر:

یادگیری عمیق، بازاریابان را در تشخیص تغییر رفتار و علایق مشتری کمک می‌کند. اگرچه هوش مصنوعی هنوز محدودیت‌های خاص خود را داراست، شرکت‌های بیشتری از آن به عنوان بهبودبخش تجربه مشتری استفاده می‌کنند. برای مثال: دستیاران مجازی کاربران را برای حرکت در صفحات وب‌سایت و آشنایی با ویژگی‌های جدید، یاری می‌دهند.

  • ماشین یادگیری الگوریتم‌های گوگل:

که توسط گوگل برین رنک (Google’s RankBrain) در اواخر سال 2015 معرفی شدند. به گفته گوگل، جستجو در وب را آسان‌تر می‌کند. این ماشین با تلاش برای کشف زبان و تفسیر معانی و کشف علت جستجوی مورد خاصی توسط کاربران، با حذف دخالت نیروی انسانی است.

بخش دوم: ضعف‌های هوش مصنوعی برای کاربری در بازاریابی محتوای کسب‌ و کارها

  •  اختلال خلاقانه:

چیزی که هرگز نمی‌توانید از هوش مصنوعی انتظار داشته باشید «خلاقیت» است. اگرچه یک ربات می‌تواند محتوا را با توجه به مطالب ارائه شده، بهینه‌سازی کند و در سرعت تفکر ارتقاء یابد، اما آیا قادر به تمایز بین «بی‌ارزش» و «درجه یک» خواهد بود؟ پاسخ این است: هنوز نه!

  • چشم‌انداز فلج:

این یکی دیگر از چوب‌های زیر بغل هوش مصنوعی است. در حالی که هوش مصنوعی می‌تواند با دقتی بی‌بدیل بر روی داده‌های ورودی کار کند، نمی‌توانید انتظار داشته باشید عمق عاطفی به محتوا بی‌افزاید. این یعنی پردازش اطلاعات بدون ارائه هیچ دیدگاه و چشم‌اندازی.

  • معضل اصالت:

در حالیکه هوش مصنوعی نیاز یک برند برای تعامل و گفتگو با مشتریانش را هموار می‌سازد، شایان ذکر است که تعامل «انسانی» دورتر و واقعی‌تر از آن است که یک ربات بتواند جایگزین آن شود. عدم توانایی ربات در پاسخگویی منحصربفرد (از لحاظ حسی) به جای عواطف و جملات قابل‌ پیش‌بینی به مردم، یکی از دلایل شسکت chatbots ها می‌باشد.

  • انتخاب‌های اخلاقی:

مالکوم گلدول (Malcom Gladwell) در کتاب خود تحت عنوان پلک زدن (Blink) درباره انتخاب‌های اخلاقی توسط مردم صحبت می‌کند. این انتخاب‌های بطور کلی عاطفی هستند نه تحلیلی. هوش مصنوعی با عدم توانایی در ارائه واکنش‌های احساسی، قادر به پاسخگویی به یک نیاز عاطفی نیست.

استقبال از قدرت هوش مصنوعی در بازاریابی محتوا

به جای مشاهده‌ی هوش مصنوعی به عنوان یک تهدید، بیایید ببینیم چگونه می‌توان از قدرت آن استفاده کرد:
– پیدا کردن آنچه مخاطبانتان واقعاً به آن توجه می‌کنند.
بهینه‌سازی محتوا برای موتورهای جستجو
– توزیع محتوا در روشی درست و مناسب
– تجزیه و تحلیل و پیش‌بینی رفتار طبق داده‌های گذشته
– انتشار محتواهای بیشتر

نتیجه‌گیری: همانطور که می‌بینید هوش مصنوعی یک جنبه حیاتی در بازاریابی محتوا است. با این وجود، هرگز نمی‌تواند انسان را منسوخ بگرداند. بایستی یاد بگیریم از هوش مصنوعی و تغییراتی که در راستای استفاده از آن در آینده برای کاربران تجاربی نو و معنی‌دار به ارمغان می‌آید، استقبال کنیم.

تولید شده در فرامحتوا و چاپ شده در هفته‌نامه‌ی شنبه؛ شماره‌‌ی 59؛ صفحه‌ی 12 (لینک نشریه)

برای ما بنویسید که به چه موضوعی علاقه مند هستید تا برای شما تولید محتوا شود ؟

۰ دیدگاه

نظر خود را بنویسید

اطلاعات شما اسپم نمیشود ، اگر راهکاری پیرامون نظر شما داشته باشیم رایگان مشاوره و همکاری میکنیم