50 ایده موثر، شگفتانگیز و کاربردی برای تولید محتوا سایت
احساس میکنید هیچ ایدهای برای تولید محتوا سایت یا وبلاگ خود ندارید؟
در دنیای آنلاین، بازاریابی محتوا حرف اول را میزند. چون شکل تعامل کسب و کارها با مخاطبانشان بر پایهی محتوا است. تقریبا از هر 10 کمپانی در جهان 9 تا از آنها یکی از فرمهای بازاریابی محتوا انتخاب میکنند و از آن استفاده میکنند تا مشتری جذب کنند. مسئلهای که در اینجا اهمیت دارد این است که تولید محتوا سایت به صورت مقطعی و در یک مدت زمان کم جواب نمیدهد. یعنی عملا نتیجهای از آن نمیگیرید. چیزی که اهمیت دارد تداوم تولید محتواست.
به نظر شما روزانه یا ماهانه چه مقدار محتوا باید برای مخاطبانتان تولید کنید؟ آیا لازم است حتما روی یک برنامهی خاص محتوا منتشر کنید؟ چه محتوایی بهتر است؟ جواب این سوالها و بسیاری از سوالات دیگر در مبحث جذابی در دنیای محتوا یعنی استراتژی محتوا بررسی میشود. مهمتر از همه با استراتژی محتوا شما به جواب یک سوال اساسی هم خواهید رسید: چه محتوایی بهتر میفروشد؟
در اینجا نمیخواهیم در مورد استراتژی محتوا صحبت کنیم. اما با استفاده از اصول آن به شما ایدههایی برای تولید محتوا سایت خواهیم گفت. 50 ایده کارآمد و راهگشا که شاید بعضی از آنها را قبلا شنیده باشید اما بعضی از آنها قطعا به فکرتان نرسیده است.
- کیفیت را در اولویت قرار دهید. کمتر بنویسید ولی باکیفیت بنویسید. پست غنی بنویسید. به جای اینکه سه یا چهار پست کوتاه بنویسید یک یا دو پست بلند بنویسید و سعی کنید عمیقتر به موضوعات بپردازید.
- پرسونای ایدهآل خودتان را تعریف کنید. یعنی شما باید بدانید که برای چه کسی مینویسید و چه کسی باید پست شما را بخواند.
- عکسهای باکیفیت پیدا کنید. عکس بیکیفیت و بدردنخور وبلاگ شما را ضعیف و بیاهمیت جلوه میدهد.
- تحقیقات و دادههای آماری را در حوزهی کسب و کار خود گردآوری کنید و از آنها استفاده کنید. این نوع پستها برای دریافت بکلینک عالی هستند.
- در یک موضوع مشخص 100 مورد از برترینها را معرفی کنید. 100 منبع خاص، 100 اتفاق برتر و …
- موضوعات و یا مقالاتی که بحث و تبادل نظر در مورد آنها بسیار زیاد است را مطرح کنید و سعی کنید پاسخی برای این بحثها ارائه کنید.
- پستی در مورد ترندها و اتفاقات پیشرو در حوزهی کاری خود بنویسید. پیشبینی اتفاقات جدید همواره نظر مخاطب را به خودش جلب میکند.
- پستهای فعلی خود را بررسی و ارزیابی کنید. سعی کنید به آنها Call-to-Action اضافه کنید و یا لینکسازی داخلی آن را گسترش دهید.
- بین فایلهای قدیمی خود بگردید و مواردی که جالبتوجه هستند را در SlideShare قرار دهید و در وبلاگ خود به آن ارجاع بدهید و یا آن را Embed کنید.
- راهنما بنویسید. به طور مثال راهنمای خرید یک وسیله در حوزهی خودتان، راهنمای استفاده از یک ابزار و … این راهنما میتواند به صورت متن، عکس، ویدیو و مواردی از این دست باشد.
11. از یک لیست پاپآپ استفاده کنید و ببینید چه تاثیری روی نرخ تبدیل شما دارد. (اصولا در بازاریابی محتوا شما باید هر چیزی را ارزیابی کنید و ببینید چه تاثیری روی فروش شما و یا به طور عام چه تاثیری روی نرخ تبدیل شما دارد تا بتوانید متناسب با آن وبسایت خود را بهینهسازی کنید.)
12. از Ubersuggest استفاده کنید تا هزاران کلیدواژه و با عبارت جدید برای تولید محتوا سایت به شما بدهد. ( Google Keyword Planner ابزار بسیار قدرتمندی در این زمینه است که در گوگل ادز میتوانید به آن دسترسی داشته باشید.)
13. از کاربران بخواهید تا نظرات و تجربیات خودشان را در مورد محصولات و یا خدمات شما بنویسند. کامنتها در وهلهی اول سایت را بهروز میکنند و یک سیگنال مثبت برای موتورهای جستجو محسوب میشوند. همچنین میتوانید ایدهها و موضوعات جالب توجهی برای وبلاگ خود از آنها استخراج کنید.
14.ببینید چه چیزهایی در حال حاضر در صنعت و حوزهی کاری شما داغ هستند و یک اینفوگرافی وایرال در مورد آن بسازید. این موارد معمولا زودتر در شبکههای اجتماعی دیده میشوند.
15. از پلاگین Problogger استفاده کنید تا Call-to-Action های مختلفی را بالای صفحات سایت یا وبلاگتان به کاربران سایت نمایش دهید.
16. از گوگل آنالیتیکس استفاده کنید و ببینید کدام یک از پستهایتان بیشترین بازدید را داشته است. سعی کنید این پستها را کاملتر کنید و یا یک پست جدید در ادامهی آن و در همان موضوع بنویسید.
17. با کسب و کارهای حیطهی کاری خود در ارتباط باشید و فرصتهای تبادل لینک و یا پست مهمان و مواردی از این دست را انجام دهید تا وبسایت شما بکلینک دریافت کند. از این طریق هم شما و هم سایت میزبان سود خواهید کرد.
18. پستهای خود را بازنشر کنید. انتشار مجدد محتوا، یکی از مواردی است که در استراتژی محتوا بسیار حائز اهمیت است. چرا که هم وقت کمی از شما میگیرد و هم میتوانید مجددا از پستهای پرترافیک خود استفاده کنید و یا پستهای کمترافیک خود را ارتقا دهید.
19. از Content Idea Generator استفاده کنید تا ایدهها و عناوین جدیدی برای پست بعدی خود پیدا کنید.
20. از متخصصین و افراد شناخته شده در حیطهی کاری خود سوال بپرسید و یا یک مصاحبهی کامل با آنها داشته باشید و در نهایت این مصاحبه را به یک پست وبلاگ هیجانانگیز تبدیل کنید.
21. نظرسنجی و یا رایگیری راه بیندازید و نتایج آن را به عنوان یک پست منتشر کنید. این تاکتیک در بازاریابی محتوا از دو جهت حائز اهمیت است. هم شما میتوانید از نتایج آن برای بهبود عملکرد خود استفاده کنید و هم مخاطبان سایت میتوانند از این دادهها استفاده کنند.
22. به سوالات کاربران در دنیای آنلاین و شبکههای اجتماعی به صورت یک پست وبلاگ جواب بدهید.
23. میتوانید برای تولید محتوا سایت از خود مخاطبان کمک بگیرید. از آنها بخواهید برای شما عکس، ویدیو یا ایدههایشان را ارسال کنند و سپس این موارد را جمع کنید و تبدیل به یک پست کنید.
24. از Hootsuite برای اطلاع یافتن از سوالات و ترندها در دنیای آنلاین استفاده کنید. در حقیقت این ابزار برای رصد کردن حرفها و دغدغهها و سوالات افراد در شبکههای اجتماعی است. همانطور که میدانید یکی از اهداف بازاریابی محتوا حل مشکلات مخاطبان است و اگر تولید محتوا سایت خود را در این بستر هدایت کنید قطعا به نتایج جالبتوجهی میرسید.
25. یک دفترچه کوچک داشته باشید و یا روی گوشی خود نوتپد مخصوصی ایجاد کنید و هر ایدهای که به فکرتان میرسد را در آنجا بنویسید. مطمئن باشید همواره ایدههای تازهای به ذهنتان میرسند که اگر آنها را یادداشت نکنید فراموششان خواهید کرد.
26. در خبرنامههای مرتبط با کسب و کارتان عضو شوید یا در شبکههای اجتماعی موضوعاتی که در مورد صنعت و حوزهی کاری شما ترند میشوند را استخراج کنید.
27. در گروههای آنلاین مربوط به کسب و کار خود عضو شوید. در حال حاضر، هم تلگرام و هم سایر شبکههای اجتماعی و مسنجرها امکان ایجاد گروه دارند و این گروهها عمدتا فعالیت مثمرثمری هم دارند و شما میتوانید از بحثها و موضوعات گروه برای تولید محتوا سایت استفاده کنید.
28. روی وبسایت یا وبلاگ خود صفحات دستهبندی ایجاد کنید تا بازدیدکنندگان بتوانند به راحتی به سایر پستهای شما دسترسی داشته باشند. میتوانید دستهبندیهای موضوعی یا فرمتی ایجاد کنید تا کاربران بتوانند محتوای مرتبط با یک پست را در وبلاگ شما پیدا کنند.
29. مقالات لندمارک تولید کنید. مقالاتی که به عنوان یک منبع کامل در حوزهی کاری شما محسوب شوند. این مقالات هم رتبهی بالاتری در موتورهای جستجو کسب میکنند و هم شانس زیادی برای دریافت بکلینک دارند.
30. از بازنویسی و ترجمهی محتوا کمک بگیرید. ترجمه همیشه جوابگو است. اما اگر قصد دارید متن فارسی را بازنویسی کنید سعی کنید ایدهها و تفکرات خودتان را هم روی آن پیاده کنید تا مشابه محتوای اصلی نباشد.
31. این مورد را حتما امتحان کنید. یک Ebook بنویسید و یا ترجمه کنید. سپس یک پست وبلاگ بنویسید و بخشی از کتاب را در آنجا قرار دهید و از بازدیدکنندگان بخواهید برای خواندن مطلب کاملتر کتاب را دانلود کنند. روش بسیار خوبی برای جمع کردن ایمیلهای کاربران است تا بعدا بتوانید در کمپینهای ایمیل مارکتینگ از آنها بهره ببرید.
32. برای تولید محتوا سایت از Quora استفاده کنید. در این پلتفرم میتوانید سوالات و جوابهایی که افراد صنعت و حوزهی کاری شما مطرح کردهاند را مشاهده کنید.
33. 10 منبع برتر در حوزهی کاری خود، 10 کمپانی برتر، 10 ابزار برتر، 10 محصول برتر و … پستهایی هستند که نباید فراموش کنید.
34. یک پست «هک» بنویسید. به این معنا که ترفندها و روشهای جالبتوجه برای حل مشکلات رایج در زمینهی کاری خود را جمعآوری کنید و در یک پست وبلاگ مطرح کنید. این نوع پستها در استراتژی محتوا بسیار حائز اهمیت هستند چرا که افراد عمدتا برای حل مشکلات خود به دنبال راهحلهای سادهتر و در دسترس هستند.
35. اگر در شبکههای مجازی بحثی حول یک مسئله در جریان است، سعی کنید به خود این بحث بپردازید. نیاز نیست حتما جوابی برای این بحثها پیدا کنید. میتوانید گزارشی از سوالها و جوابهایی که در این حیطه توسط خود کاربران شبکههای اجتماعی ارائه میشود را در قالب یک پست وبلاگ ارائه کنید.
36. URL یا نام وبسایت خود را در تمام عکسهایی که در وبلاگ خود استفاده میکنید قرار دهید. چرا که اگر این عکسها در شبکههای اجتماعی و یا سایر وبسایتها استفاده شوند قطعا اعتبار وبسایت شما بالاتر میرود.
37. در مورد استراتژی محتوا کاربرمحور مطالعه کنید و یاد بگیرید. چون کاربران شما در اولویت اول قرار دارند و تمام فعالیتهای بازاریابی محتوا شما باید مبتنی بر رفتار کاربران باشد تا به نتیجه برسد.
38. یک محصول برای جذب ایمیل داشته باشید. این محصول میتواند یک پست وبلاگ طولانی باشد که میتوانید از کاربران بخواهید برای خواندن ادامه مطلب ایمیل خود را وارد کنند. یا اینکه یک Ebook تولید کنید تا کاربران برای دانلود آن ایمیل خود را وارد کنند. (نکته اینجاست که برای کسب و کارهای B2B جمعآوری این ایمیلها بسیار حائز اهمیت است چون به راحتی میتوانند در کمپینهای ایمیلی خود از آنها استفاده کنند.)
39. برای تولید محتوا سایت ، مقالات لقمهای تولید کنید. این مقالات میتوانند یک پست کوتاه برای پاسخ دادن به یک سوال رایج باشند. شاید این مقالات نتوانند در موتورهای جستجو رتبهی خوبی کسب کنند اما هم خبرنامهی شما را آپدیت نگه میدارند و هم امکان ارجاع دادن سایر وبسایتها به این مطالب شما وجود دارد. سعی کنید سوالاتی را مطرح کنید که کمتر کسی به آنها جواب داده است.
40. آموزشهایی را برای افراد مبتدی تولید کنید که شامل اطلاعات مفید و روشهای کاربردی باشد. راهنمای استفاده از یک ابزار میتواند بازخورد خوبی میان افراد داشته باشد.
41. در مورد یک فیلم محبوب در حوزهی کاری خود محتوا تولید کنید. به طور مثال اگر فعالیت شما در حوزهی ماشین است سری فیلمهای سریع و خشن گزینهی بسیار خوبی برای نقد و بررسی میّباشند. البته این بررسی باید در حوزهی کاری شما باشد نه نقد سینمایی فیلم. به طور مثال میتوانید به امکانات هر ماشین در این فیلم بپردازید.
42. اگر کامنت جالب توجهی در وبلاگ خود دریافت کردهاید با محوریت آن یک پست بنویسید.
43. میتوانید یک موقعیت فرضی ایجاد کنید و از کاربران بپرسید که در این شرایط چه کاری انجام میدهند. اگر موقعیتهای هوشمندانهای را در نظر بگیرید مطمئنا کامنتهای زیادی دریافت میکنید. کمپانیهای بزرگ از این نوع استراتژی محتوا برای بررسی رفتار کاربران استفاده میکنند. البته این سوالات در شبکههای اجتماعی بازخورد بیشتری دارند اما میتوانید در وبسایت هم از آن بهره ببرید.
44. اگر جدیدا کتابی در حوزهی کاری خود مطالعه کردهاید میتوانید نقد و بررسی آن را منتشر کنید.
45. وبلاگی بنویسید و آن را تمام نکنید. از کاربران بخواهید تا پایان آن را برای شما ایمیل کنند و یا در کامنتها بنویسند. این پستها کاربران را Engage میکنند و هر چه تعامل کاربران با وبسایت شما بالاتر باشد راحتتر میتوانید آنها را وارد فرایند فروش کنید و نرخ تبدیل خود را بالاتر ببرید.
46. لیستی از سخنان بزرگان و یا سخنان انگیزشی برای کاربران خود تهیه کنید. وبسایتهای آموزشی میتوانند از این تکنیک بازاریابی محتوا استفادهی مطلوبی داشته باشند.
47. یک موضوع خاص انتخاب کنید و مقالات و منابع معتبر و قابل استناد در این حوزه را معرفی کنید. نیازی نیست حتما به مقالات خود لینک بدهید. میتوانید به سایر وبسایتها و یا مقالات علمی معتبر لینک بدهید تا کاربران از آنها استفاده کنند.
48. ویدیو یا یک فایل صوتی در مورد اتفاقاتی که برای خودتان افتاده منتشر کنید. قرار نیست همیشه مربوط به کسب و کار خود محتوا منتشر کنید. گاهی کاربران دوست دارند با شما یک رابطهی انسانی معمول داشته باشند. در ضمن کاربران نیاز دارند افرادی که در پشتصحنهی وبسایت هستند را بشناسند. این کار به آنها یک اطمینان خاطر میدهد.
49. محتوای قدیمی و تاریخگذشته و یا آنهایی که در الگوریتمهای پنگوئن و پاندا جریمه شدهاند را پیدا کنید و آنها را بهینهسازی کنید. محتوای بیشتری به آن اضافه کنید. ایرادات آن را برطرف کنید و کیفیت آن را بالاتر ببرید.
50. اگر حجم محتوای بالایی دارید هر چند مدت یکبار لیستی از این محتواهای ایجاد شده تولید کنید. میتوانید مروری بر فعالیت یک ماه اخیر خود داشته باشید. این کار برای لینکسازی داخلی هم خوب جواب میدهد.
دیدید تولید محتوا سایت آنقدرها هم سخت و پیچیده نیست؟
شما الان 50 ایده برای تولید محتوا سایت خود دارید. اگر ایدههای دیگری دارید در زیر همین پست مطرح کنید تا بقیه هم بتوانند از آن استفاده کنند.
معرفی ابزارهایی که تو حوزه کاری ما، باعث راحت تر شدن روند کار میشن. مثل نرم افزار یا سرویس های آنلاین در قالب یک یا چند پست