فراخوان جذب ایده در حوزه محتوا
اطلاعات بیشتر
مشاوره رایگان 02191097118

گوگل E.A.T چیست و این الگوریتم گوگل چگونه می‌تواند به نفع یا ضرر شما تمام شود؟

خانه » چگونه مخاطب جذب کنیم » گوگل E.A.T چیست و این الگوریتم گوگل چگونه می‌تواند به نفع یا ضرر شما تمام شود؟

گوگل E.A.T چیست و این الگوریتم گوگل چگونه می‌تواند به نفع یا ضرر شما تمام شود؟

گوگل E A T چیست و چگونه می‌تواند به نفع یا ضرر شما تمام شود؟ اوایل سال 2019 مفهوم گوگل E.A.T بولد شد. بعد از آپدیت اگوست 2018 و ژوئن 2019 که در الگوریتم گوگل شکل گرفت و بسیاری از سایت‌ها با افت ترافیک شدید مواجه شدند این مفهوم بیشتر و بیشتر بررسی شد. الگوریتم گوگل حالا پیچیده‌تر و سخت‌فهم‌تر از هر زمان دیگری است و E.A.T یکی از چیزهایی است که وبسایت‌ها در سئو سایت به شدت مراقب آن هستند. اما E A T چیست؟ چرا این قدر مهم است و چکار باید بکنیم تا بیشترین فایده را از این مفهوم نسبتا جدید ببریم؟

بعد از اینکه گوگل محتوای سایت‌ها را به صورت سمانتیکی و مفهوم‌گرا بررسی کرد حالا نوبت آن رسیده که اعتبار و قدرت سایت را هم در کیفیت محتوا دخالت دهد. با E.A.T این اتفاق افتاد. حالا محتوای شما باید هم تخصصی باشد، هم قدرت لازم را داشته باشد و هم معتبر باشد.

E-A-T مخفف سه کلمه است. Expertise – Authority – Trust  سه کلمه‌ای که تعیین می‌کنند محتوای شما از نظر کیفی در چه سطحی قرار دارد. با این مفهوم بیشتر آشنا شوید.

 

E A T چیست؟ و چرا انقدر مهم است؟

گوگل E A T حالا تنها به محتوای شما یا غلظت کلیدواژه‌ها و مواردی از این دست توجه نمی‌کند. گوگل به دنبال محتوای باکیفیت و قدرتمند است. محتوایی که کاربر را از هر نظر تغذیه کند. جواب سوالات کاربر را بدهد. در ضمن باید معتبر باشد و جواب سوالات را به درستی ارائه بدهد. یکی از دلایلی که آپدیت‌های اخیر گوگل به رنکینگ سایت‌ها لطمه زد همین اعتبار کم آن‌ها بود.

در حالت کلی E-A-T ارزش یک سایت را تعیین می‌کند. به نظر شما ارزش سایت به چه چیزهایی بستگی دارد؟ به محتوا، به نویسندگان محتوا، به اعتباری که در شبکه‌های اجتماعی و سایر سایت‌ها دارد، به نوع محتوا و چندین عامل دیگر که هر کدام به نحوی در ارزش سایت دخیلند.

بگذارید ساده‌تر بگوییم: E-A-T تعیین می‌کند که حضور آنلاین شما چقدر برای کاربران مفید است. به همین سادگی. حالا شما باید ببینید آیا واقعا برای کاربران مفید هستید؟ این سوالی است که شما باید از خودتان بپرسید. وقتی به جواب آن رسیدید حالا باید آن را به نحوی پیاده‌سازی کنید تا الگوریتم‌های گوگل هم بفهمند شما برای کاربران مفید هستید.

استانداردهای محتوا چیزی هستند که در مرحله‌ی اول باید به آن‌ها برگردید و اصلاح کنید. آیا کاربران حین خواندن مطالب شما احساس راحتی دارند؟ آیا الگوریتم‌های گوگل و Quality Rater ها مطالب شما را به راحتی پردازش می‌کنند؟ اگر غیر این باشد یعنی یک جای کار می‌لنگد.

حالا بگذارید کمی کاربردی‌تر به قضیه نگاه کنیم. چرا گوگل و کاربران باید سایت شما را نسبت به سایر سایت‌ها انتخاب کنند؟ جواب این سوال همان چیزی است به آن E.A.T می‌گویند.

  • گایدلاین‌های ارزیابی کیفیت محتوا در گوگل

گوگل در سال 2015 یک گایدلاین یا کتاب راهنما برای ارزیابی کیفیت محتوا ارائه کرد. در طول این سال‌ها تغییراتی در این گایدلاین‌ها ایجاد شده است. یعنی با خواندن این گایدلاین‌ها متوجه می‌شوید که چه محتوایی از منظر گوگل باارزش است. اما این گایدلاین‌ها به یک مشکل اساسی ختم شد. تولیدکنندگان محتوا به جای اینکه برای کاربران محتوا تولید کنند حالا مطابق با گایدلاین‌ها و برای گوگل محتوا تولید می‌کردند. این مشکل اساسی باعث شد تا گوگل علاوه بر این اصول محتوا، موارد دیگری را هم وارد ارزیابی سایت‌ها کند. لینک‌های باکیفیت، اتوریتی یا همان قدرت سایت و کل حضور آنلاین وبسایت‌ها جزوی از الگوریتم گوگل شد. E-A-T هم آخرین چیزی بود که گوگل اضافه کرد.

وب‌‌ سایت‌‌های با کیفیت از نظر گوگل چه ویژگی‌هایی دارند؟ برای پاسخ به این سوال کلیک کنید.

Expertise

گوگل EAT چیست - الگوریتم گوگلطبق دیکشنری آکسفورد Expert یا متخصص به کسی گفته می‌شود که در یک موضوع یا حوزه‌ی خاص آگاهی یا مهارت کاملی داشته باشد. اما گوگل از کجا خواهد فهمید شما در یک موضوع متخصص هستید؟ سوال مهمی است.

هر سایت نویسندگانی دارد. نویسنده‌هایی که محتوا تولید می‌کنند. نویسنده‌هایی که خوراک فکری مخاطبان را تولید می‌کنند. گوگل می‌خواهد بداند این نویسنده‌ها تا چه حدی در زمینه‌ی کاری خود متخصص هستند. در نتیجه فعالیت این نویسنده‌ها در شبکه‌های مجازی تعیین‌کننده این تخصص است.

اگر از گوگل بپرسید چگونه رتبه بگیریم حتما به شما خواهد گفت محتوای باکیفیت تولید کنید. محتوایی که کاربران دوست دارند. محتوایی که کاربران را Engage کند. درگیر کند. جواب ساده‌ای است. اما کلی استراتژی پشت آن پنهان است.

این تخصص چگونه به گوگل اثبات می‌شود؟

  • ببینید مخاطبان شما دنبال چه چیزی هستند، چه سوالاتی در سر دارند، چه دغدغه‌هایی دارند. کاری که معمولا به آن تحقیق کلیدواژه می‌گویند. اما کمی عمیق‌تر و تخصصی‌تر.
  • ببینید هدف مخاطبان از جستجوی این کلمات و عبارت و کلیدواژه‌ها در گوگل چیست؟ چیزی که به آن Search Intent می‌گویند.
  • ببینید مخاطبان شما تا چه حدی از موضوع آگاهند. چیزی که به آن Stage of Awareness می‌گویند.
  • نویسنده‌های شما تا چه حد می‌توانند کاربران را با موضوع درگیر کنند؟ این درگیری هم باید در محتوای خود سایت (کامنت‌ها، سوالات و …) و هم در پروفایل شبکه‌های اجتماعی آن‌ها سنجیده می‌شود.

این‌ها المان‌هایی هستند که در تولید محتوا و مخصوصا محتوای متنی باید به آن توجه کنید. چیزی که اهمیت دارد تعادل بین تخصص و سادگی است. ساده بنویسید. اما تخصصی. کار سختی نیست. هرچقدر کاربران راحت‌تر جملات شما را درک کنند بهتر است. برای اینکه این سادگی و در عین حال تخصصی بودن را روی سایت پیاده کنید از Rich Media استفاده کنید.

Rich Media شامل تمام عناصر چندرسانه‌ای است که برای فهم بهتر کاربران استفاده می‌شود. از ویدیو و تصاویر گرفته تا عناصر اینتراکتیو که کاربران به راحتی می‌توانند با آن‌ها کار کنند. اینفوگرافیک‌ها، صوت و سایر موارد هم در این زمینه بسیار مهم هستند.

نکته بعدی توجه به Next Queries است. شما محتوایی می‌نویسید و کاربران آن را می‌خوانند. با خواندن محتوا سوالاتی در ذهن کاربران شکل می‌گیرد. اگر برای این سوالات و کوئری‌های بعدی هم جواب‌هایی داشته باشید و به آن‌ها لینک بدهید و یا داخل محتوا به آن جواب بدهید تخصص شما در این زمینه کاملا به اثبات می‌رسد. تبدیل به منبع می‌شوید. منبعی که هم گوگل و هم کاربران آن را دوست دارند.

 

 

Authority

گوگل EAT چیست - الگوریتم گوگلمتخصص بودن فوق‌العاده است. اما این فقط شروع کار است. وقتی سایر متخصصین و اینفلوئنسرهای حوزه‌ی شما هم به شما ارجاع می‌دهند تازه تخصص شما به گوگل اثبات می‌شود. چیزی که به آن Authority یا قدرت سایت می‌گویند. وقتی نام نویسنده یا نام برند در موضوعات مختلف بولد می‌شود و همه از آن صحبت می‌کنند گوگل به قدرت مانور شما روی موضوعات پی می‌برد. شما قدرتمند هستید و این قدرت را می‌توانید در رتبه‌های اول گوگل احساس کنید.

چند شاخص عملکرد یا KPI که در این زمینه به کار می‌آیند را در ادامه بررسی کرده‌ایم.

  • چه تعداد لینک از سایت‌های مرتبط حوزه‌ی خودتان گرفته‌اید؟ تعداد لینک‌ها و کیفیت لینک‌ها در درجه‌ی اول اهمیت قرار دارند. یک فریم ورک کلی برای گوگل اسپایدر یا کرولرهای گوگل وجود دارد که تعداد لینک‌ها در آن بسیار مهم هستند. هر چقدر تعداد لینک‌های خارجی شما بیشتر باشد به این معناست که شما قدرتمند‌تر هستید.
  • اگر پست مربوط به سایت یا برند شما در سایت‌های مرتبط با حوزه‌ی کاری شما منتشر می‌شود و به شما لینک داده می‌شود میزان Engagement این پست‌ها هم مهم است. اینجاست که فرق رپورتاژ آگهی که بابت آن پول داده‌اید با پست واقعی باکیفیت معلوم می‌شود. بسیاری از سایت‌ها رپورتاژ می‌خرند. حتی از سایت‌هایی با اتوریتی بالا. اما اینکه این رپورتاژ‌ها چقدر بازخورد دریافت می‌کنند هم در کیفیت لینک تاثیر دارد.
  • سایت‌های مختلف سئو نظیر Moz یا Majestic هم شاخص‌هایی برای DA یا اتوریتی دامنه دارند. مجستیک Trust Ratio هم دارد که نشان‌دهنده‌ی میزان اعتبار مطالب و محتوای سایت شماست. این شاخص‌ها تعیین‌کننده نیستند اما برای مقایسه خودتان با سایر سایت‌ها بسیاری کاربردی‌اند.
  • اگر محتوای شما در شبکه‌های اجتماعی به اشتراک گذاشته شود نشانی از اتوریتی محتوا و سایت شماست و یک سیگنال خوب برای گوگل محسوب می‌شود.
  • برندسازی هم در قدرت سایت تاثیر دارد. اگر در خبرها، شبکه‌های اجتماعی، فیدها و … به نام سایت شما اشاره شود و حتی لینکی هم داده نشود همچنان روی اتوریتی سایت تاثیر دارد. شاید بگویید تاثیر این موارد کم است اما گوگل یک دیدگاه کلی دارد و از بالا به سایت‌ها نگاه می‌کند. اگر افراد زیادی در مورد شما صحبت می‌کنند به این معناست که شما مهم هستید و گوگل این را خوب می‌فهمد.

داشتن صفحه در ویکی‌پدیا، سایت‌های مرجع خبری، پست‌های مهمان در سایت‌های مهم و سایر سیگنال‌های لینک و برند هم در بالا بردن اتوریتی سایت موثرند. این‌ها بیشتر در بخش استراتژی لینک‌سازی مطرح می‌شوند.

 

 

Trust

گوگل EAT چیست - الگوریتم گوگلشما چقدر معتبرید؟ چقدر می‌توان به حرف‌های شما اعتماد کرد؟ تخصص و قدرت مهمند. اما اینکه افراد به شما اعتماد نداشته باشند تمام تخصص و قدرت شما را زیر سوال می‌برد. شما باید مشتریان و مخاطبان‌تان را خوشحال کنید. این خوشحالی مثل خوشحالی واقعی است. وقتی جواب سوال یک کاربر را به خوبی در محتوا پوشش می‌دهید. وقتی مشکل کاربری را حل می‌کنید و وقتی گره از مشکلی باز می‌کنید مخاطبان شما خوشحال می‌شوند.

اگر برند شما در صحنه‌ی اجتماعی و یا در خبرگزاری‌ها بار منفی داشته باشد. کامنت‌های منفی و امتیازات ضعیفی داشته باشد گوگل به سادگی این موارد را به عنوان عدم اعتماد کاربران به شما تلقی می‌کند. حالا هرچقدر هم متخصص باشید و هر چقدر هم که اتوریتی دامنه شما بالا باشد همچنان رتبه‌ی خوبی در گوگل نخواهید داشت.

اکثر سایت‌های خبری که در آپدیت آگوست 2018 و ژوئن 2019 آسیب دیدند خبرگزاری‌ها بودند. خبرگزاری‌هایی که هر خبر و یا مطلبی را بدون اینکه اعتبار آن را بسنجند منتشر می‌کردند. شایعاتی که کاربران را سردرگم می‌کرد و نه‌تنها پاسخ درستی به سوالات کاربران نمی‌داد بلکه آن‌ها را وارد یک مسیر انحرافی می‌کرد.

کامنت‌های مثبت در جاهایی مثل فیسبوک و یا Google My Business مستقیما روی میزان اعتماد و اعتبار کاربران تاثیر دارد. چیزی که خیلی‌ها فراموش می‌کنند و بعد تعجب می‌کنند که چرا سایت آن‌ها در گوگل رتبه‌ی خوبی ندارد. چند راهی که باید برای بالا بردن اعتبار سایت انجام دهید در ادامه گفته شده‌اند.

  • یک یا چند راه ارتباطی برای تماس کاربران در سایت قرار دهید.
  • مکان فیزیکی وبسایت در Google My Business‌ برای مراجعه حضوری کاربران مهم است.
  • قوانین و مقررات کسب و کار و وبسایت را در فوتر سایت قرار دهید تا کاربران همیشه به آن دسترسی داشته باشند.
  • امنیت وبسایت را بالا ببرید. از SSL معتبر استفاده کنید تا دیتای کاربران در سایت شما کاملا امن باشند.
  • اگر وبسایتی مبتنی بر تراکنش هستید و درگاه پرداخت دارید شرایط خرید و همچنین بازگشت وجه را در یک صفحه‌ی جداگانه بیان کنید تا کاربران به آن دسترسی داشته باشند.
  • اگر محصول می‌فروشید ویژگی‌های کامل محصولات، توصیه‌های ایمنی و مزایا و معایب محصولات را به طور کامل بیاورید.
  • بهتر است نویسندگان وبلاگ یک بیوگرافی در قسمت پایین صفحه داشته باشند و به صفحات اجتماعی و یا وبلاگ‌های شخصی آن‌ها لینک داده شود.

 

حالا این E-A-T چرا و چطور می‌تواند به شما کمک کند؟ یا به ضرر شما تمام شود؟

همه ما از خواندن یک کتاب معتبر و خوش‌خوان لذت می‌بریم. معمولا کتاب نویسنده‌های محبوب‌مان را می‌خوانیم. حتی کتاب‌هایی که نویسندگان محبوب‌مان معرفی می‌کنند را هم می‌خوانیم و دوست‌شان داریم. در حقیقت ما به میزان تخصص نویسنده، قدرت و اعتبار او پی برده‌ایم و او را دوست داریم. چرا؟ چون او جواب سوالات‌مان را می‌دهد. مشکلات‌مان را حل می‌کند. از خواندن کتاب‌های او لذت می‌بریم. خسته نمی‌شویم. می‌دانیم که او در این زمینه تخصص و مهارت لازم را دارد و می‌دانیم که او معتبر است و حرف‌هایی که می‌زند کاملا از روی اطلاعات و تجربیات شخصی‌اش است.

در دنیای آنلاین هم همین قصه جریان دارد. الگوریتم گوگل حالا می‌تواند تشخیص دهد که شما تا چه حد برای کاربران مفید هستید و اطلاعاتی که ارائه می‌دهید چقدر معتبر و موثق‌اند. این مفهوم E.A.T گوگل است.

حالا که می‌دانید E A T چیست و چگونه به گوگل اثبات می‌شود قطعا مزایای آن را هم می‌توانید حدس بزنید. اگر در حوزه‌های تخصصی مانند سلامتی، مالی و دانشگاهی می‌نویسید باید تمام این موارد را به طور کامل به گوگل اثبات کنید. در غیر این صورت از درجه اعتبار ساقط می‌شوید و سایت‌های دیگری که اعتبار بیشتری دارند جای شما را می‌گیرند.

معادله‌ی ساده‌ای دارد. وقتی شما در نتایج گوگل دیده می‌شوید گوگل دوست ندارد که شما اطلاعات غلط به کاربران بدهید. حالا اینکه گوگل از کجا متوجه می‌شود به ساختار الگوریتم گوگل و مواردی که به آن پرداختیم مربوط است. اگر اطلاعات غلط به کاربر بدهید در حقیقا او را گمراه می‌کنید. چرا که ممکن است به سلامتی کاربران، هزینه‌ها و خوشحالی کاربران صدمه بزنید.

اما E.A.T تنها به حوزه‌های سلامتی و مالی محدود نیست. در هر حوزه‌ای اطلاعات درست و قابل فهم و قابل استناد برای گوگل مهمند. شما چه یک خبرگزاری باشید، چه یک مجله خبری و چه یک کسب و کار مبتنی بر محصولات و خدمات، باید به کاربران اطلاعات درست و مستند بدهید. کاری که در اغلب سایت‌ها انجام نمی‌شود. اما شما به عنوان یک منبع که قصد دارید هم اطمینان گوگل و هم اطمینان کاربران را کسب کنید باید این کارها را انجام بدهید. تمام موارد در قسمت‌های بالا لیست شده‌اند. چگونه تخصص‌تان را ثابت کنید. چگونه قدرت سایت‌تان را بالاتر ببرید و چگونه اعتماد کاربران را جلب کنید. تنها کاری که باید انجام دهید پیاده کردن این ساختار است. ساختاری فکری و ساختاری مبتنی بر الگوریتم گوگل و ساختاری مبتنی بر نیاز کاربر.

جمع بندی

کار ما با E-A-T‌ تمام نمی‌شود. چون نمی‌دانیم دقیقا چه اتفاقاتی در الگوریتم ماشین لرنینگ گوگل می‌افتد. این الگوریتم‌ها با نیاز کاربران و محتوای سایت‌ها تغییر می‌کنند و روز به روز اتفاقات جدیدی رخ می‌دهند. آپدیت‌هایی هم به صورت پریودیک و مدت‌دار اعمال می‌شوند که تمام معادلات را بر هم می‌زند.

تنها چیزی که باید در نظر داشته باشید این است که همیشه و در هر لحظه اعتماد کاربران را جلب کنید. شاید روش‌های جدیدتری پیدا کنید که این فرایند را سریع‌تر کند. پس E-A-T به این روش‌ها و تاکتیک‌هایی که گفتیم هم محدود نمی‌شود. هر حوزه و هر صنعتی روش‌های خاص خودش را دارد. هر کس به نحوی باید اعتماد مشتریانش را جلب کند و نمی‌توان با قطعیت گفت که یک تاکتیک برای همه جواب می‌دهد. اما این روش‌هایی که در این مقاله گفته شد به صورت عمومی کاربرد دارند و جزو ملزومات هستند. به نوعی نقشه راه شما در تدوین یک استراتژی برای رفاقت طولانی مدت با گوگل است.

 

 

خوانندگان این مطلب، مطالب زیر را هم خوانده‌اند:
گوگل تگ منیجر چیست و چه کمکی به سئو وب سایت ما می‌کند؟

 

منابع:

www.semrush.com/

moz.com/

منابع: moz

برای ما بنویسید که به چه موضوعی علاقه مند هستید تا برای شما تولید محتوا شود ؟

۰ دیدگاه

نظر خود را بنویسید

اطلاعات شما اسپم نمیشود ، اگر راهکاری پیرامون نظر شما داشته باشیم رایگان مشاوره و همکاری میکنیم