فراخوان جذب ایده در حوزه محتوا
اطلاعات بیشتر
مشاوره رایگان 02191097118

گوگل تگ منیجر چیست و چه کمکی به سئو وب سایت ما می‌کند؟

خانه » استراتژی محتوا » گوگل تگ منیجر چیست و چه کمکی به سئو وب سایت ما می‌کند؟

گوگل تگ منیجر چیست و چه کمکی به سئو وب سایت ما می‌کند؟

معرفی ابزار گوگل تگ منیجر

دنیای امروز ما تبدیل به دنیای دیجیتال شده. از همین رو دنیای دیجیتال تاثیر زیادی روی زندگی روزمره ما دارد. این تاثیر را حتی می‌توان در دنیای اقتصاد و بازاریابی نیز مشاهده کرد. در حال حاضر بازاریابی محتوا و تعیین یک استراتژی محتوا حساب شده نقش بسیار مهمی در پیشرفت شما خواهند داشت. در این جهت ابزار‌هایی زیادی طراحی شده. یکی از این ابزار‌ها که کمک زیادی به بازاریابی محتوای شما می‌کند، گوگل تگ منیجر نام دارد.

قطعا در حوزه بازاریابی محتوا با گوگل آنالیتیکس آشنا هستید. گوگل تگ منیجر نیز همانند گوگل آنالیتیکس یک ابزار تحلیل داده‌های سایت شما محسوب می‌شود. اما تحلیل این داده‌ها چه فایده‌ای دارد؟

  • نقش مهم تحلیل داده در تعیین استراتژی محتوا

قطعا قسمت مهمی از بازاریابی، تعیین مخاطب یا همان بازار هدف است. در امور بازاریابی پیش از هر چیز باید مخاطب و مشتری خود را بشناسید. اینکه چه کسی قرار است مورد خطاب شما واقع شود در بالاترین اولویت قرار دارد. گاهی این موضوع کاملا ساده است. مثلا زمانی که می‌خواهید یک کالای پزشکی را بازاریابی کنید، قطعا به داروخانه‌ها، بیمارستان‌ها، مراکز درمانی و فروشگاه‌های تجهیزات پزشکی سر می‌زنید.

اما همیشه یافتن بازار هدف اینقدر‌ها ساده نیست. تصور کنید که شما یک نوع خدمات منحصر به فرد را ارائه می‌دهید. خدماتی که ممکن است افراد گوناگونی قصد استفاده از آن را داشته باشند. برای مثال فرض کنید که شما قصد دارید تدریس خصوصی زبان انگلیسی انجام دهید. در این مثال بازار هدف شما بسیار وسیع است و باید طیف گسترده‌ای را در نظر بگیرید. گروه سنی این افراد مشخص نیست و حتی نمی‌دانید بیشتر در چه مقطع و یا از چه شغلی به شما مراجعه خواهند کرد.

در چنین مواردی اگر بتوانید بر اساس داده‌های آماری اکثریت بازار هدف خود را بیابید، می‌توانید روی همان جامعه تمرکز کنید. به این ترتیب تبلیغات شما هدفمند خواهد شد و دیگر سرمایه‌گذاری بیهوده نمی‌کنید.

در مورد مارکتینگ دیجیتال نیز چنین مساله‌ای صادق است. شما باید با استفاده از ابزارهای مختلف تحلیلی مثل گوگل آنالیتیکس و یا گوگل تگ منیجر بازار هدف خود را بیابید.

  • گوگل تگ منیجر چیست؟

گوگل تگ منجیر همانطور که ذکر کردیم یکی دیگر از ابزار‌های رایگان ارائه شده توسط گوگل به منظور تحلیل اطلاعات آماری سایت یا اپلیکیشن شماست. گوگل تگ منیجیر به شما این امکان را می‌دهد تا به راحت کد‌های تگ را روی سایت مبداء که سایت خودتان است قرار دهید و اطلاعات آماری را به بخش تحلیل ارسال کنید.

شاید با خودتان بگویید که در گذشته نیز با ابزار‌های مختلف می‌توانستید کد نویسی کنید و نوعی تگ روی سایت خودتان قرار دهید. این مساله حقیقت دارد اما گوگل تگ منیجر دست به یک ابتکار منحصر به فرد زده. در حال حاضر رابط کاربری این ابزار بسیار ساده است و اصلا نیازی به کد نویسی ندارید. علاوه بر آن گوگل تگ منیجر می‌تواند چندین کد را در دل خود برای شما نگه‌ دارد. این یعنی دیگر نیازی نیست هزینه اضافه به کد نویس پرداخت کنید!

  • گوگل تگ منیجر چطور کار می‌کند؟

شاید برایتان سوال باشد که واقعا گوگل تگ منیجیر چطور کار می‌کند. در پاسخ به سوال شما باید گفت که در حقیقت این ابزار یک سری کد‌های از پیش آماده را روی سایت شما قرار می‌دهد. این کد‌ها، کد‌های دستوری جاوا هستند و وظیفه دارند اطلاعات تعریف شده‌ای را از سایت شما برداشته و به یک منبع دیگر منتقل کنند.

شاید ایده اصلی این تگ‌ها مشابه کرم‌های اینترنتی باشد. آنها نیز به نوعی اطلاعات را از یک منبع برداشته و به یک منبع دیگر منتقل می‌کنند. اما در حال حاضر هدف اساسی از ساخت این ابزار انتقال اطلاعات تعریف شده ارزشمندی از سایت شما به ابزار‌های تحلیل‌گر مختلف مثل گوگل آنالیتیکس است.

برای اینکه نحوه کار گوگل تگ منیجر را به شما توضیح دهیم، در ابتدا باید با یک سری اصطلاحات تخصصی آن نیز آشنا شوید. در این ابزار به صورت کلی با سه عبارت تخصصی رو به رو خواهید شد: Tags, Variables, Triggers

  • تگ چیست و چند نوع دارد؟

تگ‌ها همانند کارمندانی هستند که برای یافتن اطلاعاتی خاص آنها را به ماموریت اداری می‌فرستید. آنها مسئولیت دارند تا اطلاعات خاصی را به دست آورده و به شما گزارش دهند. این گزارش نقش مهمی را در تعیین استراتژی محتوا و موفقیت در بازاریابی محتوا ایفا خواهد کرد.

حال تصور کنید که یک متخصص رایانه را برای کسب اطلاعات ورزشی به عازم ماموریت کنید. چه اتفاقی می‌افتد؟ قطعا اطلاعاتی نادرست در اختیار شما قرار خواهد گرفت.

تگ‌ها نیز دقیقا به همین شکل کار می‌کنند. هر کدام از آنها برای کاری خاص طراحی شده‌اند. اگر تگ اشتباهی را انتخاب کنید، اطلاعات صحیحی را از سایت خود به دست نخواهید آورد. از این رو زمانی که در قسمت داشبورد روی Add New Tag کلیک می‌کنید، در ابتدا از شما نام تگ را می‌پرسد و سپس وارد قسمت انتخاب نوع آن خواهید شد.

در قسمت اول یک نام اختیاری برای تگ مورد نظر انتخاب می‌کنید تا آن را اشتباه نگیرید. در گام بعدی باید نوع آن را انتخاب کنید. در ادامه چند مورد از تگ‌ها را به شما معرفی خواهیم کرد تا کمی بیشتر با کارایی آنها آشنا شوید:

  • دریافت اطلاعات تعداد کلیک بر روی گزینه خرید
  • دریافت اطلاعات تعداد کلیک روی صفحه ارتباط با ما
  • بررسی مدت زمانی که هر کس روی یک صفحه خاص باقی مانده
  • بررسی مدت زمانی که پس از آن بازدید کننده کانورژن انجام داده
  • بررسی تعداد اسکرول‌هایی که یک بازدید کننده روی یک صفحه خاص انجام داده
  • نشان دادن تعداد خرید‌هایی که نهایی نشدند و در سبد خرید باقی‌ماندند
  • تعداد کلیکی که روی دکمه‌های خاص زده شده

همه این‌ها اطلاعاتی مفید را به شما می‌دهند که می‌توانید برای مدیریت استراتژی محتوا و بازاریابی محتوای خودتان از آنها استفاده کنید.

  • ترایگر چیست؟

ترایگر در لغت به معنای “ماشه” یا همان “محرک” است. همانطور که شما با کشیدن ماشه می‌توانید یک گلوله را شلیک کنید، با استفاده از ترایگر می‌توانید تعیین کنید که چه زمانی تگ شما فعال شود. زمانی که وارد بخش ترایگر می‌شوید، چنین صفحه‌ای را مشاهده خواهید کرد:

Triger page in google tag managerدر این صفحه گزینه‌های مختلفی را می‌بینید که هر یک عمل خاصی را برای ترایگر کردن مشخص می‌نماید. برای مثال زمانی که Page view  را انتخاب نمایید، پس از انتخاب یک صفحه خاص تگ شروع به کار کردن می‌کند. یا با انتخاب گزینه تایمر می‌توانید یک تایمر تعیین کنید و بگویید که بعد از گذشت مثلا 10 ثانیه یک تگ فعالیت خود را آغاز می‌نماید.

  • Variables یا همان متغییرها چیست؟

بخش متغییر‌ها آخرین بخشی است که برای استفاده از یک تگ در گوگل تگ منیجر باید از آن استفاده کنید. در این قسمت باید متغییر‌هایی را مشخص کنید که به واسطه آنها محرک و یا همان ماشه شروع به کار می‌کند. ترایگر و متغییر‌ها رابطه مستقیمی با یکدیگر دارند و بدون هم اصلا تگ شروع به کار نمی‌کند.

در حقیقت متغییر همان مقدار‌هایی است که باید برای کارکرد ترایگر‌ها تعیین کنید. برای مثال زمانی که یک ترایگر تایمر انتخاب می‌نمایید، باید مدت زمان آن را از بخش متغییر‌ها مشخص نمایید. یا به عنوان مثال باید انتخاب کنید که بعد از کلیک روی یک لینک، بازدیدکننده به کدام صفحه هدایت شود.

یکی از مهم‌ترین متغییر‌ها، Analytics UA number است. این همان کدی است که به گوگل تگ منیجر ارائه می‌دهید تا اطلاعات به دست آورده شده را برای تحلیل به گوگل آنالیتیکس ارسال کند. در صورت تمایل می‌توانید یک آیدی دیگر مشخص کنید تا ابزار‌های تحلیلی دیگر استفاده نمایید.

  • گوگل تگ منیجیر چه کمکی به سئو وب سایب می‌کند؟

خب تا به اینجا در مورد اهمیت در دست داشتن داده‌های آماری و همچنین نحوه کار گوگل تگ منیجر صحبت کردیم. حال باید به یک جمع‌بندی برسیم و ببینیم که گوگل تگ منیجیر چطور می‌تواند به شما کمک کند.

این ابزار قادر است نقاط ضعف و قوت وب‌سایت شما را بیابد. تصور کنید که یک سایت فروشگاهی طراحی کردید. زمانی که از گوگل تگ استفاده کردید، دریافتید که بسیاری از بازدیدکنندگان وارد صفحه مشخصات یک محصول می‌شوند، زمان زیادی را سپری می‌کنند اما نهایتا روی دکه خرید کلیک نمی‌کنند. این یعنی کانورژن مورد نظر انجام نمی‌شود. یا حتی بدتر آنکه یک بازدیدکننده با سبدی پر از خرید وارد صفحه مشخصات یک محصول می‌شود اما بعد از مدتی کوتاه کلا از سایت خارج شده و خرید را نیمه‌کاره رها می‌کند. این مساله به شما نشان می‌دهد که قطعا آن محصول خاص برای کل سایت شما مشکل‌ساز است.

یا به عنوان مثال می‌توانید ببینید که تعداد کلیک روی یک محصول خاص بسیار زیاد است اما زمانی که بازدید‌کننده وارد صفحه توضیحات می‌شود، آن را رها کرده و اقدام به خرید نمی‌کند. شاید در اینجا دلیل این باشد که توضیحات شما قانع کننده نیست یا قیمت محصول شما بالاست.

به هر صورت زمانی که شما پشت فرمان یک خودرو می‌نشینید، با حواس پنجگانه خودتان نمی‌توانید همه چیز را بسنجید. مثلا چه کسی می‌تواند میزان دقیق سرعت خودرو را حس کند؟ یا آیا امکان دارد که میزان بنزین را با حس بویایی سنجید؟ یا مثلا دمای آب رادیاتور را با حس لامسه تشخیص داد؟

همانطور که برای سنجش متغییر‌های مختلف خودرو نیاز به ابزار‌های سنجش متفاوتی دارید، برای تعیین استراتژی محتوا خود و یک مدیریت موفقیت آمیز بازاریابی محتوا، نیاز به ابزار‌های آماری و تحلیلی خواهید داشت. این ابزار‌ها اطلاعاتی از قلب سایت یا اپلیکیشن‌تان را به شما می‌دهد تا نقاط قوت و نقاط ضعف خود را بهتر پیدا کنید. بدون این ابزار‌ها قطعا استراتژی محتوا شما ناقص است و برای بازاریابی محتوایی موفقیت آمیز به این اطلاعات آماری نیاز دارید.

جالب است بدانید که استفاده از این ابزار اصلا نیاز به تخصص و مهارت خاصی ندارد و به صورت کاملا گرافیکی می‌توانید از محیط این ابزار استفاده کنید. تنها با چند کلیک ساده می‌توانید گزارشی کامل از سایت خود در دست داشته باشید.

منابع: orbitmedia

برای ما بنویسید که به چه موضوعی علاقه مند هستید تا برای شما تولید محتوا شود ؟

۰ دیدگاه

نظر خود را بنویسید

اطلاعات شما اسپم نمیشود ، اگر راهکاری پیرامون نظر شما داشته باشیم رایگان مشاوره و همکاری میکنیم