فراخوان جذب ایده در حوزه محتوا
اطلاعات بیشتر
مشاوره رایگان 02191097118

نحوه بارگذاری محتوا در وب سایت

خانه » تولید محتوا » نحوه بارگذاری محتوا در وب سایت

نحوه بارگذاری محتوا در وب سایت

بارگذاری محتوا هم اصولی دارد!

بسیاری از افراد ممکن است نوشتن مطلب برای وب سایت را با نوشتن یک مقاله دانشگاهی اشتباه بگیرند. خیلی از آن‌ها احتمالا بدون پیروی از اصول سئو و ساختار منظم تنها یک کوه کلمات را با شکلی نامنظم جمع‌آوری کرده و در وب سایت خود می‌ریزند، به این علت که بارگذاری محتوا در وب سایت را بلد نیستند. برخلاف دیگر حوزه‌ها، بارگذاری محتوا در وب سایت تقریباً بیش از دو دهه قدمت ندارد و از این رو بسیاری از اصول همواره در حال تغییر و تکمیل شدن هستند. با این حال موارد بسیاری هستند که باید در هنگام تولید محتوا و بارگذاری محتوا در وب سایت به آن‌ها توجه شود.

ویدئوی زیر به طور خلاصه قالب استاندارد بارگذاری محتوا را نشان می‌دهد که البته برای توضیحات بیشتر و تکمیلی، مطالعه این مطلب به شما کمک خواهد کرد:

در این مقاله بر آن هستیم که تعدادی از مهم‌ترین اصول و ساختارها را هنگام بارگذاری محتوا در وب سایت بیان کنیم. این اصول شامل قالب بندی محتوا، تیترها، نکات نگراش و در نهایت اصول سئو خواهند بود. نکات بارگذاری محتوا که در این مقاله با آن‌ها آشنا خواهید شد مربوط به نوشتن عنوان مناسب برای محتوا، تیترنویسی هوشمندانه، مقدمه‌ی مناسب، اندازه‌ی جملات، اندازه‌ی پاراگراف‌ها، تصویر جذاب، لیست‌ها، داستان قاب، پایان مناسب و دعوت به نظر دادن می‌شود.
برای رفتن به هر بخش می‌توانید روی آن کیک کنید

 

1- انتخاب عنوان

2- تیترها

3- مقدمه

4- اندازه جملات

5- اندازه پاراگراف

6- استفاده از لیست‌ها

7- پایان

اصول نگارش

بارگذاری مطلب در وب سایت

نوشتن یک مطلب عالی برای وبلاگ همیشه چندان آسان نیست. یکی از مهم‌ترین مواردی که همه‌ی ما می‌توانیم درباره‌ی آن همنظر باشیم این است که نوشتن اغلب اوقات خسته‌کننده است. با این حال برخی از افراد نگارش مقاله را دوست‌داشتنی اما برای بعضی دیگر این موضوع همچون یک کابوس به نظر آید. در هر حال موضوع مقاله هرچه که باشد، در آخر محتوای تولید شده‌ی ما از کلمات بی‌شماری تشکیل شده که در جملات و پاراگراف‌ها تقسیم شده‌اند. ممکن است مقاله‌ی ما به دل برخی بنشیند و برای برخی چندان جالب به نظر نرسد اما در هر حال باید در این مورد قدم برداشت و مطلبی درون وب سایت بارگذاری کرد.

تولید محتوا برای وب سایت یکی از مهم‌ترین عناصر برای به دست آوردن مخاطبین برای خدمت و یا محصول کسب و کار ما است. غفلت از این موضوع می‌تواند تأثیر بسیار زیادی در روند رشد کسب و کار ما داشته باشد. برای بدست آوردن مخاطبین تولید محتوا می‌تواند یکی از بهترین راه‌ها باشد چرا که از این طریق می‌توان ارتباط بهتری را با افراد برقرار کرد.

در قدم اول بهترین کار این است که نویسنده‌ی مطلب در آغاز تصویری کلی از آنچه که می‌خواهد بنویسد داشته باشد. داشتن چشم‌اندازی واضح از نتیجه‌ی پایانی مورد انتظار از مقاله به تولیدکننده‌ی محتوا کمک می‌کند تمامی قدم‌ها را برای رسیدن به آن هدف بهتر و منظم‌تر بردارد. با این حال در هنگام نوشتن بهتر است که بگذارید کلمات و جملات خود به صورت طبیعی نوشته شوند و خود را درون محدودیت‌های غیرضروری مختلف قرار ندهید.

در ادامه قصد داریم اصول اساسی و نکاتی را به شما معرفی کنیم که برای بارگذاری محتوا در وب سایت باید از آن تبعیت کنید. با رعایت این اصول می‌توانید مقاله‌ای جذاب داشته باشید که به دلیل ساختار منظم خود خواننده را خسته نکرده و افراد با خواندن آن می‌توانند لذت یادگیری را به بهترین شکل تجربه کنند. موضوعات بسیار زیادی در به دست آوردن مخاطب برای محتوای تولید شده و نگه‌داشتن توجه آن‌ها می‌تواند مورد نظر قرار گیرد. شما با رعایت اصول نگارش مختلف (همچون انتخاب تیتر مناسب، قالب‌بندی صحیح محتوا و…) شانس بیشتری را در جلب توجه افراد و به دست آوردن مخاطبین خواهید داشت.

در ادامه با هفت اصل برای تولید محتوا وب سایت آشنا خواهید شد.

عنوان مناسب

عنوان شما ویترین شما است

عنوانی که می‌تواند توجه افراد را به خود جلب کند یک امتیاز نیست بلکه یک اصل اساسی است که باید حتماً رعایت شود. هنگام بارگذاری محتوا در وب سایت عنوان حکم ویترین را دارد. بنابراین واضح است که داشتن عنوانی مناسب نقشی اساسی در جلب نظر افراد برای خواندن مقاله دارد. برای تولید محتوا باید حتماً به داشتن عنوانی مناسب توجه کافی داشته باشید. عنوان باید از لحاظ دستور زبان درست باشد. با اینکه این مورد ممکن است کاملاً بدیهی به نظر رسد اما بسیاری از افراد هستند که برای جذب بیشتر مخاطبین از عناوینی استفاده می‌کنند که از لحاظ دستور زبان درست نیستند.

عنوان مقاله

جدای از مورد قبل، عنوان مقاله باید تناسب مناسبی از واژه‌ها را داشته باشد. واژه‌های عادی راحتی خواندن عنوان را بهبود می‌بخشند. کلمات احساسی می‌تواند باعث جلب توجه بهتر افراد شود. با داشتن چنین کلماتی احتمال اشتراک‌گذاری مقاله افزایش می‌یابد. کلمات قدرت‌مند بیشتر الزمام‌آور به نظر می‌رسند و در حقیقت افراد را ملزم به خواندن مقاله می‌کنند. اما یک نکته مهم که باید در بارگذاری محتوا در وب سایت به آن توجه کرد؟ عنوانتان را برای گوگل می‌نویسید یا برای مخاطب؟
شاید لازم باشد هردو… چون عنوان H1 شما همان چیزی است که برای ربات‌های گوگل بیشترین اهمیت را دارد و باید کلیدواژه شما در آن به کار رود.

حال که ویترین محتوای خود را درست کردید وقت آن است که قفسه‌گذاری کنید

تیترها

تیتر مقالات

چندان نیاز نیست که همچون عنوان اصلی مقاله به تیترها درون متن توجه کنید. با این حال باید توجه داشته باشید که تیترها نقشی اساسی در مقاله‌ی شما ایفا می‌کنند. صرف نظر از نوع مقاله‌ای که در حال نوشتن هستید، داشتن تیترهای مختلف می‌تواند به نظم بیشتر مقاله و آسودگی خواننده کمک بسیار زیادی کند.

معمولاً تیترها باید کوتاه‌تر از عنوان اصلی باشند. اگر نویسنده‌ای به دلیلی خاص نیاز دارد که این حدود را رعایت نکند باید به خاطر داشته باشد که بهترین شیوه آن است که در تیتر خود از ۵۵ کاراکتر یا حدود ۶ واژه‌ی اصلی بیشتر استفاده نکند. در هر حال تمامی این موارد دارای استثناءهایی هستند که باید با توجه به مقاله به آن توجه کرد.

6 ثانیه وقت دارید تا کاری کنید که مخاطب محتوای شما را بخواند. این است اهمیت مقدمه!

مقدمه

قدرت دو جمله اول را دست کم نگیرید، تحقیقات نشان داده است که مخاطب پس از خواندن دو جلمه اول و نگاه به اولین تصویر، تصمیم به ادامه دادن یا ندادن محتوای شما می‌گیرد پس جذاب و مرتبط بودن مقدمه بسیار حیاتی است. اگر می‌خواهید یک مقاله درباره‌ی چگونگی بارگذاری محتوا در وب سایت بنوسید، داشتن مقدمه‌ای درباره‌ی مسابقه‌ی اسب سواری به هیچ وجه ایده‌ی خوبی نیست! همیشه باید توجه کنید که مقدمه‌ی شما به بهترین شکل با کل مقاله در ارتباط بوده و موضوعاتی را که می‌خواهید درون مقاله پوشش دهید را به صورت مختصر عنوان کند.

با این حال مواردی هستند که در آن‌ها استفاده از مقدمه‌های جذاب شاعرانه که ممکن است چندان به صورت مستقیم با مقاله رابطه نداشته باشند ایده‌ی خوبی به نظر برسد. این شیوه درباره‌ی برخی از موضوعات می‌تواند کارساز باشد. اما برای استفاده از این روش توجه کافی داشته باشید و پیش از انتشار نظر دیگران را درباره‌ی مقدمه‌ی مقاله جویا شوید.

برخی برای مطالعه جملات را بریده بریده می‌پسندند، اما برخی یک جمله طولانی را ترجیح می‌دهند…
ساختار جملات ما برای بارگذاری محتوا در وب سایت چگونه باید باشد؟

جملات کوتاه یا بلند

ارنست همینگوی

ارنست همینگوی Ernest Hemingway، نویسنده مشهور آمریکایی و برنده‌ی جایزه‌ی نوبل ادبیات بیان می‌کند: «نویسنده‌ی خوب قادر است که با جملات شعبده‌بازی کند.» ارنست همینگوی شیوه‌ی نگارش خاصی را آغاز کرد که پس از او توسط دیگر نویسندگان نیز ادامه داده شد. در شیوه‌ی نگارش او جملات کوتاه نقش محوری دارند. جملاتی تشکیل شده از دو یا سه کلمه در تمامی آثار او قابل دیدن هستند. او این جملات بسیار کوچک را در میان جملات بزرگ‌تر قرار می‌داد و ترکیب آن‌ها باعث می‌شد خوانندگان توجه و علاقه‌ی خود را در هنگام خواندن از دست ندهند. این‌ تکنیک ساده تا کنون به صورتی وسیع استفاده می‌شود. نویسنده‌های بسیاری با قرار دادن جملات بسیار کوتاه دو یا سه کلمه‌ی در میان دیگر جملات از خستگی خواننده جلوگیری می‌کنند.

ارنست همینگوی با سبک نگارش خاص خود می‌توانست حتی یک کودک ۱۰ ساله را نیز مجذوب نوشته‌های خویش سازد. همانطور که همه می‌دانیم او این کار را با کم کردن سطح متون و محتوا انجام نمی‌داد. کتاب پیرمرد و دریای او در سال ۱۹۵۴ موفق به دریافت جایزه‌ی پولیتزر شد. ارنست همینگوی قادر بود مضامینی عمیق را در زبانی بسیار ساده بیان کند. این یک موضوع مهم است که تولید کننده محتوا در عصر کنونی باید به آن تسلط داشته باشد. سادگی این روز‌ها مهم‌ترین چیز است. دلیل محبوبیت شیوه‌ی نگارش ارنست همینگوی برای تولید محتوا وب سایت دقیقاً همین سادگی است. در کتاب پیرمرد و دریا می‌خوانیم:

من شفاف بودم، او با خودش فکر کرد. بسیار شفاف. به شفافی ستارگان. ستارگانی که برادر من هستند

همانگونه که در این مثال می‌بینید جملات کوتاه در آثار ارنست همینگوی نقشی اساسی بازی می‌کردند. جملات کوتاه می‌توانند نقشی بسیار مهم و اساسی در جذب مخاطبین ایفا کنند. با این حال نباید در این مورد زیاده روی کنید. اگرچه اغلب اوقات نیاز است که جملات طولانی را شکسته و به چندین جمله تقسیم کنیم اما باز هم در مواردی شکستن جملات چندان ایده‌ی خوبی نیست. استفاده‌ی بیش از حد از جملات بسیار کوتاه می‌تواند تأثیرات منفی روی متن شما داشته باشد. این موضوعی است که خود ارنست همینگوی هم به آن معتقد بود. به عنوان مثال می‌توانیم در آثار همینگوی جمله‌ی زیر را بیابیم:

او به آسمان نگاه کرد و ابرهای را شبیه یک بستنی دید که  به نرمی و سبکی پر در بالاترین قسمت آسمان شهریورماه قرار گرفته بودند

این جمله دارای 26 واژه است که ابداً یک جمله‌ی کوتاه به نظر نمی‌آید. استفاده‌ی بیش از حد از جملات بسیار کوتاه می‌تواند ریتم متن شما را از بین برده و خواننده را خسته کند. بهترین روش برای تولید و بارگذاری محتوا در وب سایت ترکیب جملات کوتاه و طولانی است که می‌تواند به موفقیت شما کمک کند.

ارنست همینگوی از شیوه‌های دیگری نیز برای ساده‌تر کردن نوشته‌های خود استفاده می‌کرد. بسیاری از این شیوه‌ها می‌توانند برای تولید محتوا شما مفید واقع شوند. یکی دیگر از شیوه‌های او استفاده‌ی کمتر از قید‌ها بود. بن بلات (Ben Blatt) با بررسی رمان‌های ارنست همینگوی دریافت که او به طور متوسط از ۸۰ قید منتهی در ۱۰۰۰۰ کلمه استفاده می‌کرده است. استفاده‌ی کمتر از قیدها باعث ساده‌تر شدن متن خواهد شد. تحقیقات بن بلات این موضوع را با بررسی آثار دیگر نویسنده‌های مشهور نیز اثبات کرد. اکثر نویسنده‌ها مایل بودند از قیدهای کمتری در جملات خویش استفاده کنند. البته این یک قانونی کلی و بی‌قید و شرط نیست. نویسنده‌هایی نیز بودند که از قید‌ها به شکلی وسیع در نوشته‌های خود استفاده می‌کردند. از میان آن‌ها می‌توان به سینکلر لوئیس (Sinclair Lewis) اشاره کرد. او در هر ۱۰۰۰۰ کلمه به صورت متوسط از ۱۴۲ قید استفاده می‌کرده است.

علاوه بر سایز جملات، سایز پاراگراف‌ها نیز بر زیبایی و خوانایی نوشته تاثیر به‌سزایی دارد.

پاراگراف‌های کوتاه

پاراگراف مناسب بین سه تا چهار خط است. اگر حس می‌کنید که به خط‌های بیشتری برای پاراگراف خود نیاز دارید، به شما توصیه می‌کنیم که متن خود را به چندین پاراگراف کوچک‌تر تقسیم کنید. اکثر مقاله‌های آنلاین از این قانون پیروری می‌کنند. مخاطبین با خواندن مقالاتی که به پاراگراف‌های کوتاه و مناسب تقسیم‌بندی شده‌اند کمتر احساس خستگی می‌کنند. همچنین همواره تلاش کنید تا در انتهای پاراگراف خود احساسات خواننده را درگیر کنید زیرا این کار دو فایده دارد:

  1. موجب می‌شود خواننده شما به خواندن ادامه دهد.
  2. در انتهای پاراگراف می‌توانید او را دعوت به خرید یا انجام کاری شبیه این کنید، به هرحال او احساساتی شده است.

و اما دیگر چه کارهایی می‌توان برای ساده‌سازی و جذابیت متون انجام داد؟

استفاده از لیست‌ها

استفاده از لیست‌ها در محتوایکی از بهترین راه‌ها برای دادن ظاهری مناسب به ساختار مقاله استفاده از لیست‌ها است. با استفاده از لیست‌هایی که به صورتی مناسب با گلوله Bullet نشانه‌گذاری شده‌اند قادر خواهید بود توجه مخاطب را جلب کرده و از خسته‌کننده شدن مقاله جلوگیری کنید. در ادامه( به صورت لیست‌وار) درباره‌ی فوایدی که لیست‌ها می‌توانند برای مقاله‌ی شما داشته باشند خواهید خواند.

  • افزایش سهولت خواندن: افراد علاقه ندارند که با دیوارهای کاملاً پر از نوشته دست و پنجه نرم کنند. اطلاعات باید به افراد در قسمت‌هایی کوچک ارائه شود که توجه مخاطب را بتواند به صورت مداوم حفظ کند. استفاده از لیست‌ها در رسیدن به این هدف می‌تواند بسیار تاثیرگذار باشد.
  • افزایش سرعت و سادگی نوشتن: اگر پیش از نوشتن بدانیم که چه چیزی را می‌خواهیم بنویسیم می‌توانیم بسیار سریع‌تر و ساده‌تر کار تولید محتوا را انجام دهیم. لیست‌ها در مقاله می‌توانند به این موضوع کمک بسیار زیادی کنند.
  • استفاده از لینک درون لیست:  همانگونه که در ادامه به آن اشاره خواهد شد استفاده از لینک‌ها می‌تواند تأثیر بسیار زیادی در بهبود سئو درون سایتی شما داشته باشد. یکی از بهترین‌راه‌ها برای جایگذاری لینک‌ها استفاده در لیست‌ها است.

در نهایت چگونه باید محتوایمان را تمام کنیم بدون اینکه مخاطب رابطه‌اش را با ما تمام کند!

پایانی تلخ بهتر از یک تلخی بی‌پایان

یک مقاله‌ی کامل حتماً دارای قسمت نتیجه‌گیری است. چنین پایانی به خواننده اجازه می‌دهد که دوباره مطالب اصلی و اهداف مقاله را بخواند. با داشتن نتیجه‌گیری پایانی می‌توان حس بهتری را به خواننده داد و ذهن او را نسبت به آنچه که خوانده است روشن‌تر سازید.

انتخاب بستر‌های انتشار محتوا در فضای وب با اهداف متنوعی صورت می‌گیرد، سئو، فروش، جذب مخاطب و… . با دعوت مخاطبین به ثبت نظرات، عضویت در خبرنامه یا ورود به فروشگاه، در انتهای مقالات خود می‌توانیم ارتباط بهتری برای رسیدن به اهداف خود با آن‌ها برقرار کنیم.

دعوت به انجام کار

به عنوان مثال قسمت دانلود کتاب الکترونیکی ما یک دعوت به انجام کار یا CTA محسوب می‌شود
و برای دانلود آن می‌توانید روی دکمه زیر کلیک کنید

اصول سئو

تولید محتوا و سئو را هنگام بارگذاری محتوا در وب سایت نمی‌توان جدای از هم دانست. اگر یکی از این دو به اندازه‌ی کافی مورد توجه قرار نگیرد نتیجه‌ی تلاش‌های شما به صورت جدی می‌تواند از بین برود. به عنوان مثال کلمات کلیدی شما زمانی که محتوای تولید شده‌ی شما دارای کیفیت مناسب نیست نمی‌توانند به اندازه‌ی کافی خوب عمل کنند. در عین حال تولید محتوا بدون توجه کافی به کلمات کلیدی نمی‌تواند به مخاطبین خود دست یابد و تلاش‌های شما بیهوده باقی خواهد ماند.

سئو از دوبخش اصلی تشکیل شده است:

سئوی درون سایت

سئوی بیرون سایت

و از آنجا که برای بارگذاری محتوا در وب سایت تنها تکنیک‌های سئوی درون سایتی مورد استفاده قرار می‌گیرد ما نیز به این مورد بسنده می‌کنیم.

سئو درون سایتی On-Site SEO کاربرد بهبود عناصر مختلف درون خود وب سایت (برخلاف دیگر عوامل تأثیر گذار روی سئو که مربوط به خود وب سایت نمی‌شوند) برای به دست آوردن جایگاهی بهتر در نتیجه‌ی جستجو است. سئو درون سایتی مربوط به هردو حوزه‌ی تولید محتوا و HTML می‌شود.

ورای کمک به موتورهای جستجوگر برای یافتن مطالب شما، سئو درون سایتی مناسب به بازدیدکننده‌های وب سایت این امکان را می‌دهد که به سرعت متوجه شوند صفحه‌ی شما درباره‌ی چیست و آنها به چه اهدافی با خواندن محتوا دست خواهند یافت.

هدف نهایی سئو درون سایتی آن است که به بهترین شکل به موتورهای جستجوگر و بازدیدکننده‌ها اجازه دهد:

  • متوجه شوند موضوع صفحه‌ی وب چیست.
  • تشخیص دهند که صفحه‌ی وب مورد نظر مربوط به مطلب مورد جستجو هست یا خیر.
  • فهم این موضوع که صفحه‌ی وب مورد نظر برای جایگاه بالا در نتیجه‌ی جستجو SERP مناسب است یا خیر.

در گذشته موتورهای جستجوگر در قدم اول کلمات کلیدی را برای رتبه‌بندی وب سایت‌ها در نتایج جستجو مورد توجه قرار می‌دادند. در آن زمان تجربه‌ی کاربر در زمان استفاده از محتوای شما جایگاه پایین‌تر و کم اهمیت‌تری داشت. بنابراین تنها اطمینان حاصل کردن از این موضوع که کلمات کلیدی به درستی استفاده شده‌اند قلب سئو درون سایتی را تشکیل می‌داد.

با این حال امروزه موتورهای جستجوگر تا حدود زیادی رشد پیدا کرده و هوشمندانه‌تر وب سایت‌ها را رتبه بندی می‌کنند. اگرچه همچنان کلمات کلیدی از اهمیت بالایی برخوردار هستند اما دیگر بسیاری از موضوعاتی که در گذشته مطرح بود اکنون از اهمیت برخوردار نیستند. بنابراین سئو درون وب سایتی اکنون تنها مربوط به تکرار برخی از کلمات کلیدی نیست و موضوعات دیگری را نیز در بر می‌گیرد.

از جمله:

  • استفاده از پیوند‌های مختلف درون وب سایت. (پیوند‌های درون وب سایتی یا برون وب سایتی)
  • انتخاب مناسب عنوان
  • استفاده از کلیدواژه در عنوان
  • استفاده از کلیدواژه در تیترها
  • سرعت بارگذاری صفحه.
  • ساختاربندی محتوا.
  • ساختار URL صفحه.
  • ریسپانسیو بودن وب سایت.
  • استفاده‌ی مناسب از متادیتا

همه‌ی موارد بالا می‌توانند تأثیر بسیار زیادی در به دست آوردن بهترین تجربه‌ی کاربری داشته باشند.

یادتون باشه یکی از روش‌های اثربخشی مقالات استفاده از فرمتهای متفاوت محتوایی است

کتاب الکترونیکی 13 فرمت محتوایی که خوش شانسی می‌آورد



برای ما بنویسید که به چه موضوعی علاقه مند هستید تا برای شما تولید محتوا شود ؟

۵ دیدگاه
  • مهرزاد ۲۱ شهریور ۱۳۹۷

    سلام ممنون از مقاله خوبتون
    موفق باشید.

  • غزاله ۰۲ مرداد ۱۳۹۸

    سلام،‌ خیلی عالی بود اگر امکان دارد نحوه بارگذاری محتوا در سایت‌های غیر از WordPress را نیز آموزش دهید. ممنون

  • فرزانه ۲۸ شهریور ۱۳۹۸

    سلام من میخواستم بدونم چطور در مقاله ای که وارد سایت می کنم تصویر رو هم در کنارش بزارم؟

  • فرزانه ۲۸ شهریور ۱۳۹۸

    سلام یه سوال داشتم چطور مقاله تصویری رو وارد سایت کنم؟

    • فرامحتوا ۲۳ مهر ۱۳۹۸

      سلام
      خیلی بستگی به cms شما داره اگه cmsتون رو بفرمائید بیشتر می‌تونیم راهنماییتون کنیم

نظر خود را بنویسید

اطلاعات شما اسپم نمیشود ، اگر راهکاری پیرامون نظر شما داشته باشیم رایگان مشاوره و همکاری میکنیم