فراخوان جذب ایده در حوزه محتوا
اطلاعات بیشتر
مشاوره رایگان 02191097118

تاریخچه پادکست و تولید محتوای صوتی

خانه » پادکست » تاریخچه پادکست و تولید محتوای صوتی

تاریخچه پادکست و تولید محتوای صوتی

محتوا، دنیایی فراتر از این چند واژه کوتاه است. در دنیای امروزی محتوا پادشاهی می‌کند. به قول بیل گیتس موسس و مالک کمپانی بزرگ مایکروسافت content is king. محتوا فقط محدود به محتوای متنی نیست و این روزها درهای جدیدی به روی تمامی کاربران باز شده است. از فایل‌های صوتی گرفته تا تصویر، ویدیو و … همگی جز محتوا هستند. مطلبی که در این مقاله قصد داریم به جزئیات آن بپردازیم محتوای صوتی و پادکست است. به تاریخچه پادکست در ایران/جهان اشاره کنیم و در مورد تولید محتوای صوتی و فراز و نشیب‌های آن صحبت کنیم. همراه ما باشید.

 

 

تاریخچه پادکست

خب، هر چیزی یک منبع و منشائی دارد، آیا تا به حال این سوال برایتان پیش آمده که چه کسی انقلاب پادکست را هدایت کرد؟ اولین بار این مفهوم در چه سالی به دنیا معرفی شد؟ پادکست برای اولین بار در سال 2000 و در یک دیدار دوستانه و کاری بین Adam Curry و Dave Winer متولد شد. آدام و دیو قصد داشتند در راستای خودکار سازی رسانه‌ها فعالیت خود را آغاز کنند اما در آن زمان دنیا به اینترنت با پهنای باند نامحدود مجهز نبود و این کارشان را کمی سخت می‌کرد. نگرانی هر دوی آن‌ها این بود که دانلود یک محتوا زمانبرتر از استفاده آنلاین از آن می‌شود.
از این‌ها بگذریم، بعد از گذشت مدتی و پشت سر گذاشتن مسیری نسبتا طولانی، اولین بار پادکست در تابستان سال 2004 و در طی مصاحبه یکی از خبرنگاران آن زمان به اسم Christopher Lyder با جورج بوش مورد استفاده قرار گرفت. لیدر این مصاحبه را به صورت آنلاین در دسترس گذاشت و این اولین حضور جهانی پادکست بود.
طبق یک آمار جهانی در سال 2015 تعداد افرادی که کلمه پادکست را جستجو کرده‌اند به عدد 100 میلیون رسیده است. از طرفی افرادی که نظاره‌گر بودند سوار بر این قایق شدند و همراه با موج حرکت کردند. این یعنی کسب و کارهای بیشتری به بازاریابی پادکست روی آوردند و اقدام به تولید محتوای صوتی کردند. به طوری که در عرض مدت کوتاهی این صنعت طرفداران و علاقه‌مندان بسیاری پیدا کرد.
یکسال بعد از معرفی پادکست، اولین دایرکتوری این محتوای ارزشمند در دسترس قرار گرفت و اپل هم سعی کرد که با استفاده از سیستم صوتی خود به اسم iTunes در این راه قدمی بردارد. از آن جایی که محصولات این کمپانی در سرتاسر دنیا مورد استفاده قرار می‌گیرند پادکست هم همه گیر شد. کاربران با استفاده از سیستم می‌توانند محتوای صوتی خود را دانلود کنند، آن را ذخیره کنند، برای خود یک پلی لیست درست کنند و …

پادکست چیست؟ درباره پادکست و ریشه این کلمه

Curry برنامه‌ای را توسعه داد به اسم iPodder که به او اجازه می‌داد به صورت خودکار و از طریق اینترنت محتوای رادیویی را بر روی iPod خود دانلود کند. کلمه پادکست تشکیل شده از دو کلمه مجزا است که شامل iPod و (منتشر کردن)Broadcast می‌شود. همان طور که می‌دانید iPod یکی از محبوب‌ترین دستگاه‌های پخش موسیقی است که توسط کمپانی اپل ساخته شده است.
پس به طور خلاصه می‌توان گفت که پادکست شامل تمامی محتواهای صوتی می‌شود که به نحوی ویرایش شده‌اند و در کنار هم قرار گرفته‌اند.

حضور پادکست در دنیا

در عصر دیجیتال حال حاضر پادکست توانسته گوشه‌ای از سرگرمی و اطلاعات را به خودش اختصاص دهد. فرقی نمی‌کند صاحب یک کسب و کار گسترده باشید یا به صورت فردی کار می‌کنید، پادکست و تولید محتوای صوتی می‌تواند برای شما ابزاری پیشرو در بازاریابی باشد. با استفاده از پادکست و تولید محتوای صوتی می‌توانید به مخاطبین هدف خود نزدیک‌تر شوید و پیغام خود را بهتر به گوش آن‌ها برسانید. با استفاده از پادکست می‌تواند ارتباطی نزدیک، بروز شده و جذاب با مخاطبین خود برقرار کنید.
خوشبحتانه پیشرفت تکنولوژی و بهبود دسترسی به محتوای اینترنت باعث شده است که دسترسی به این محتوای ارزشمند ساده‌تر شود. فرقی نمی‌کند کجا باشید، در مسیرتان به محل کار، در منزل و یا خیابان، به راحتی می‌توانید به این محتوای صوتی دسترسی داشته باشید، آن را ذخیره کنید و یا به پلی لیست خودتان اضافه کنید.

انواع مختلف پادکست

شبیه به موسیقی و فیلم، پادکست هم ژانرها و مدل‌های مختلفی دارد، از پادکست مصاحبه‌ای گرفته تا تک نفره، میز گرد و پادکست قصه گو.
در پادکست مصاحبه‌ای، همان طور که مشخص است موضوع کلی پادکست مصاحبه با یک شخص دیگر به غیر از گوینده و راوی است. در این پادکست گفت و گویی دو طرفه بین گوینده و شخص مصاحبه شونده جریان پیدا می‌کند.
در پادکست تک نفره فقط و فقط یک شخص حضور دارد که با توجه به مهارت، کسب و کار و بیزینس خود شروع به صحبت می‌کند. در این پادکست شخص می‌تواند حول موضوعی جدید در کار خود صحبت کند، از تخصص خود بگوید و حتی راهکار ارائه دهد.
در پادکسب میز گرد تعداد افراد حاضر بیشتر از دو نفر است. در این مدل عموما یک مجری یا شخص پرسش کننده حضور دارد و تعدادی مهمان برای حضور در پادکست حاضر شده‌اند.
در پادکست قصه گو شخص شروع به داستان سرایی می‌کند. این پادکست به دو مدل مجزای غیر داستانی و داستانی تقسیم بندی می‌شود.
یکی دیگر از مدل‌های پادکست، پادکست ترکیبی است. این پادکست محصولی است ترکیبی از چندین مدل محتوای صوتی. برای مثال، در حین حال که می‌تواند داستانی باشد می‌تواند تک نفره، میز گرد و … هم باشد.

معرفی محبوب‌ترین پادکست‌ها

همان طور که می‌دانید همه ما چیزی هستیم که گوش می‌کنیم. موسیقی، پادکست و محتوای صوتی که می‌شنویم بخشی از شخصیت ما را شکل می‌دهند. درست مانند کتابی که می‌خوانیم، فیلمی که می‌بینیم و سرگرمی‌هایی که داریم. در ادامه قصد داریم به تعدادی از محبوب‌ترین پادکست‌های داخلی اشاره کنیم. پادکست‌هایی که ارزش شنیده شدن را دارند.
1. پادکست چنل بی
بدون شک پادکست چنل بی یکی از محبوب‌ترین و معروف‌ترین پادکست‌های داخلی است. گوینده و صدای دلنشین پشت این پادکست‌ها علی بندری است. در این پادکست‌ها کاربران هر بار با داستان‌هایی واقعی و روایت‌های زندگی روبرو می‌شوند. یکی از نقاط قوت پادکست چنل بی وبسایت جامع آن می‌باشد. در این وبسایت اطلاعات مورد نیاز هر پادکست و اطلاعات جانبی دیگر به صورت کامل در اختیار کاربران قرار می‌گیرد.
2. پادکست بی پلاس
پادکست بی پلاس هم زیر مجموعه‌ای از پادکست چنل بی است. اما اینبار در این پادکست با داستان‌های غیر واقعی سر و کار داریم که مجددا علی بندری عزیز با لحن شیرین و گویا آن‌ها را روایت می‌کند.
3. پادکست کرن
اگر طرفدار دنیای موسیقی ایرانی هستید این پادکست مختص شماست. در هر اپیزود از این پادکست با بررسی تخصصی یک قطعه موسیقی(ایرانی) مواجه می‌شوید که بردیا دوستی گویندگی آن را انجام می‌دهد. در این پادکست سعی شده تا محتوا برای تمامی کاربران قابل فهم و ساده باشد، به طوری که نیاز نیست از طرفداران حرفه‌ای موسیقی ایرانی باشید بلکه فقط به گوش شنوا نیاز دارید.
4. پادکست رادیو دیو
در رادیو دیو با دنیایی جدیدی آشنا می‌شوید. دنیایی که هر بار شما را با ترکیبی از موسیقی و ادبیات همراه می‌کند. در این پادکست هدف ایجاد فضایی برای پرواز ذهن شنونده بوده است. فضایی که هر بار کاربر بتواند خودش را در دنیای پادکست تجسم کند.

در دنیایی که وقت ارزشی بیشتر از گذشته دارد، حائز اهمیت است که از فرصت‌هایمان به صورت بهینه استفاده کنیم. یکی از کارهایی که می‌توانیم در راه توسعه فردی و شخصیتی خود در آن قدم برداریم دنبال کردن پادکست‌هایی است که هر بار چیز جدیدی به ما نشان می‌دهند، ذهن ما را منظم می‌کنند و حتی در تصمیم‌گیری‌های زندگی شخصی تاثیرگذار هستند. برای اینکه بتوانید پادکست گوش کنید تنها به هندزفری و یک اینترنت درست و درمان نیاز دارید. این موهبت شنیداری را از خودتان دریغ نکنید!

خوانندگان این مطلب، مطالب زیر را هم خوانده‌اند:
آموزش ساخت پادکست برای حرفه‌ای‌ها و مبتدی‌ها

برای ما بنویسید که به چه موضوعی علاقه مند هستید تا برای شما تولید محتوا شود ؟

۱ دیدگاه
  • ناصرروزبان ۲۰ بهمن ۱۳۹۸

    من دوست ددارم در زمینه حرفه خودم بازریابی را یاد بگیرم.بازارهای خارجی برایم جذاب هستند

نظر خود را بنویسید

اطلاعات شما اسپم نمیشود ، اگر راهکاری پیرامون نظر شما داشته باشیم رایگان مشاوره و همکاری میکنیم