فراخوان جذب ایده در حوزه محتوا
اطلاعات بیشتر
مشاوره رایگان 02191097118

میکروکانتنت چیست و چطور باید از آن استفاده کنیم؟

خانه » از کجا شروع کنیم » میکروکانتنت چیست و چطور باید از آن استفاده کنیم؟

میکروکانتنت چیست و چطور باید از آن استفاده کنیم؟

همیشه محتوا برای انتقال یک پیام، نباید طولانی باشد. گاهی یک جمله یا حتی یک عبارت کوتاه می‌تواند مخاطب را جذب کرده و پیام مورد نظرتان را به او انتقال دهد. آیا تا امروز به شعار‌های تبلیغاتی دقت کرده‌اید؟ آیا شعار‌های تبلیغاتی یک محتوای طولانی هستند؟ یا به جای آن از یک عبارت یا جمله کوتاه و تاثیرگذار استفاده شده؟ به اینگونه عبارت‌ها میکروکانتنت گفته می‌شود. اما آیا واقعا میکروکانتنت تنها محدود به شعار‌های تبلیغاتی می‌شود؟ اصلا برای بهبود کسب و کار خود چطور می‌توان از میکروکانتنت‌ها کمک گرفت؟ آیا میکروکانتنت جزء روش‌های بازاریابی محتوا محسوب می‌شود؟ با ما همراه شوید تا همه چیز را درباره میکروکانتنت‌ها بدانید.

میکروکانتنت چیست؟

در حقیقت میکروکانتنت نوعی UX محسوب می‌شود. میکروکانتنت از عبارت‌ها یا جملات بسیار کوتاه تشکیل شده و توضیح زیادی درباره آن داخل متن وجود ندارد. برای بهبود کسب و کار خود، باید قادر به انتقال پیام خود باشید. میکروکانتنت را نیز می‌توان بهترین راه برای انتخاب پیام دانست. انواع مختلفی از میکروکانتنت وجود دارند:

  • تیتر اصلی
  • تیتر و زیرتیتر
  • جملات تبلیغاتی
  • موضوع ایمیل
  • جمع بندی محتوا

میکروکانتنت بسیار مشابه UXاست. اما با این تفاوت که با میکروکانتنت شما می‌توانید مخاطب خود را ترغیب کنید که یک عمل خاصی انجام دهد. به عنوان مثال با یک تیتر بسیار جذاب و مناسب می‌توانید کاری کنید که مخاطب محتوای شما را به صورت کامل بررسی کند.

چرا در بین روش‌های بازاریابی محتوا ، میکروکانتنت حائز اهمیت است؟

استفاده از میکروکانتنت بازاریابی محتواعبارت‌های کوتاه و مختصر می‌توانند در بهبود کسب و کار بسیار موثر باشند. این نوع محتوا در فضای دیجیتال به سرعت دیده می‌شود و می‌تواند تاثیرگذار باشد. متاسفانه این یک حقیقت تلخ است که باید بدانید. اینکه مخاطب در اکثر مواقع قضاوت خود را در مورد یک محتوا بر اساس تیتر‌های آن و بخش جمع‌بندی انجام می‌دهد. اگر این بخش‌ها بتوانند مخاطب را جذب کنند، پس مخاطب محتوا را به صورت کامل مطالعه می‌کند. در غیر این صورت حتی اگر بهترین و کاربردی‌ترین مطالب در آن محتوا وجود داشته باشد، از آن گذشته و میلی به بررسی آن نخواهد داشت.

پس اگر حین تولید محتوا به میکروکانتنت‌ها اهمیت دهید، می‌توانید مخاطب را جذب خود کنید. به همین دلیل است که میکرو کانتنت را نوعی UX می‌دانند. شما باید تجربه مخاطب در استفاده از محتوای خودتان را در نظر بگیرید. به این وسیله می‌توانید ارتباطی موثر با مخاطب برقرار کنید و باعث شوید که به خواندن محتوای شما ترغیب شود.

میکروکانتنت‌ها باعث بهبود کسب و کار شما می‌شوند

میکروکانتنت‌ها باید به زبان کاملا ساده نوشته شوند. شما باید مطمئن باشید که مخاطب به سادگی می‌تواند متوجه منظور شما شود. پس به هیچ وجه از ادبیات خیلی ثقیل و غیر قابل فهم استفاده نکنید. این روزها کاربران اینترنت بسیار بی‌صبر هستند. پس نباید انتظار داشته باشید که یک کاربر منتظر بماند تا صفحه شما به صورت کامل بارگذاری شود و در نهایت با دقت محتوای شما را ارزیابی کند. مخاطب شما در چند ثانیه اول تصمیم بر این می‌گیرید که آیا محتوا شما را بخواند یا اصلا آن را باز نکند.

انواع مختلف میکروکانتنت

تیتر اصلی

تیتر اصلی یا همان تیتر سئو باید بین 40 تا 60 کاراکتر باشد و برای بهبود عملکرد سئوی شما بسیار مهم است. کلماتی که در تیتر اصلی محتوای خود استفاده می‌کنید، به موتور‌های جستجو نشان می‌دهد که محتوای شما در چه زمینه‌ای است. در مورد تیتر اصلی حتما باید کلید واژه را در ابتدا بیان کنید تا جلب توجه کند. هر گونه کلمه اضافی را حذف کنید و تنها بر کلماتی تکیه داشته باشید که موضوع محتوای شما را به مخاطب انتقال می‌دهند.

تیترها و زیرتیترها

تیترها نیز یک میکروکانتنت به شمار می‌آیند. مخاطب زمانی که محتوای شما را می‌بیند، پیش از هر چیز، تیترها را بررسی می‌کند. اگر در میان تیترها ، موضوعی او را جذب کرد، آن بخش از محتوا را به صورت کامل بررسی می‌کند. در غیر این صورت حتی اگر مطلب مورد نیاز مخاطب شما در همان تیتر قرار داشته باشد، مخاطب صفحه را بسته و محتوای شما را ترک می‌کند. پس حتما نیاز مخاطب را در نظر گرفته و در مورد همان صحبت کنید. شما باید اطلاعات مفیدی را به بازدیدکننده ارائه دهید.

شعار تبلیغاتی

بزرگ‌ترین اشتباه در روش‌های بازاریابی محتوا این است که تصور کنید مخاطب، برند شما را به خوبی می‌شناسد. گاهی امکان دارد که بازدیدکننده در مورد شما و برندتان هیچ اطلاعی ندارد. در این حالت بادیدکننده دنبال چیزی می‌گردد تا متوجه شود که به جای درستی آمده. در نتیجه یک شعار تبلیغاتی مناسب، باعث می‌شود تا بتوانید با مخاطب خود ارتباط برقرار کرده و به او بگویید که شما در چه زمینه‌ای فعالیت دارید. یک شعار تبلیغی باید مختصر، ساده و کاملا هدف‌مند باشد. شما با این شعار می‌توانید یک بازدیدکننده ساده را به مخاطب خود و مخاطب خود را به یک مخاطب دائمی تبدیل کنید. اگر شعار تبلیعاتی شما یک میکروکانتنت موثر باشد، تمام مخاطبین‌‌تان شما را با همان شعار خواهند شناخت.

موضوع ایمیل

کاربران اینترنتی روزانه صدها ایمیل تبلیغاتی مختلف دریافت می‌کنند. اکثر کاربران بدون اینکه توجهی به فرد فرستند کنند، این ایمیل‌ها را حذف می‌نمایند. اما شما چطور باید مخاطب را ترغیب به باز کردن ایمیل خود کنید؟ پس موضوع ایمیل را می‌توان یک میکروکانتنت مهم دانست. بهتر است همیشه با کلید واژه شروع کنید و نیاز مشتری را مد نظر داشته باشید. به عنوان مثال موضوعی همانند : ” رهگیری وضعیت ارسال سفارش شما” همیشه موضوعی است که مخاطب به آن اهمیت می‌دهد. پس در انتخاب موضوع خود دقت زیادی داشته باشید تا به بهبود کسب و کار خود کمکی کرده باشید. چه موضوعی را برای ارسال ایمیل به مشتریانم انتخاب کنم؟ برای پاسخ به این سوال به مقاله‌ی “ایمیل‌هایی که کسب و کار شما باید ارسال کند” مراجعه کنید.

جمع بندی

بسیاری از بازدیدکنندگان شما، حوصله کافی برای خواندن خط به خط محتوا را ندارند. به همین دلیل پس از مرور اجمالی تیترهای مختلف، مستقیم به سراغ بخش جمع بندی می‌روند. اگر در این بخش از میکروکانتنت‌های مناسبی استفاده نشده باشد، قطعا جذب محتوا نمی‌شوند و وبسایت شما را ترک می‌کنند. پس در جمع بندی حتما تلاش کنید تا به مخاطب نشان دهید در این محتوا چه مطالبی را می‌تواند پیدا کند. حتی بهتر است به نوعی او را راهنمایی کنید که در کدام بخش محتوا مطلب مورد نیاز او وجود دارد.

در نهایت باید گفت که همین نکات کوچک در روش‌های بازاریابی محتوا هستند که به بهبود کسب و کار شما کمک می‌کنند. پس با به کارگیری این نکات کلیدی و کوچک، از رقبای خود پیشی گرفته و مخاطبین بیشتری را جذب برند خود کنید.

منابع: nngroup

برای ما بنویسید که به چه موضوعی علاقه مند هستید تا برای شما تولید محتوا شود ؟

۱ دیدگاه
  • علی مقدم ۱۵ آبان ۱۳۹۸

    سلام به نظرم میکرو کانتنت ها میتونن گاها موثر تر از خود محتوا عمل کنند، اما نکته اصلی اینه که فرد چقدر به هویت برندش اهمیت بده و بخواد از اون در مسیر برندینگ استفاده کنه.

نظر خود را بنویسید

اطلاعات شما اسپم نمیشود ، اگر راهکاری پیرامون نظر شما داشته باشیم رایگان مشاوره و همکاری میکنیم