سئو و بهینه سازی سایت ـ 27 تکنیک برای بهبود سئو وب سایت
بهبود سئو وبسایت چگونه امکانپذیر است؟
آیا شما نیز در بهبود سئو وبسایت مشکل دارید؟ برای بهبود سئو وبسایت عوامل پراهمیت بسیاری وجود دارد اما شاید مهمترین موضوعی که باید به آن توجه کرد، چگونگی اجرای آن عوامل است. اگر شما نیز وضعیتی مشابه را دارید، این مقاله به شما کمک خواهد کرد که از این موضوع رهایی یابید. در این مقاله درباره ۲۷ تکنیک برای بهبود سئو وبسایت چه در حوزهی سئو برونسایتی Offsite و چه در حوزهی درونسایتی Onsite خواهید خواند. با بهدرستی انجام دادن این تکنیکها شما قادر خواهید بود که جایگاه بهتری را در بهبود سئو وبسایت خود بدست آورید.
27 تکنیک برای بهبود سئو وبسایت
سئو درونسایتی Onsite
این دسته از تکنیکها را میتوانید مستقیماً در سیستم مدیریت محتوای وبسایت خود برای بهینهسازی سئو وبسایت پیادهسازی کنید.
۱- متن جایگزین تصویر Alt tag
زمانی که موتور جستجوگر وبسایت شما را بررسی میکند، امکان دیدن تصویری که شما برای مخاطبینتان به نمایش میگذارید برای آنها ممکن نیست. چیزی که Alt tag انجام میدهد افزودن متنی به جای عکس است که به موتور جستجوگر امکان فهمیدن محتوای عکس شما و دادن ارزش در سئو را به آن میدهد. موضوعی که در این باره باید به آن توجه کنید آن است که اگر عکس فقط جنبهی زینتی و زیبایی دارد، نیازی به داشتن متن جایگزین تصویر نیست چرا که این کار به بهبود سئو وبسایت کمکی نمیکند.
2– دستیبندیها Categories
از دستهبندیها برای جایدادن محتوای خود استفاده کنید. این موضوع به گوگل و دیگر موتورهای جستجوگر کمک میکند که تشخیص دهند محتوا درباره چه موضوعی است. به دستهبندیها به عنوان نمادهایی فکر کنید که موتورهای جستجوگر را به محتوای شما هدایت میکند. زمانی که موتورهای جستجوگر محتوای شما را درک کنند، شروع به رتبهبندی برای کلمات کلیدی مرتبط میکنند. اگر محتوا به دستیبندی که درون آن قرارداده شده است مربوط نیست به سختی به بهبود جایگاه آن کمکی خواهد کرد. به طور خلاصه، داشتن دستهبندیها و محتوایی که به درستی درون آنها قرار داده شدهاند به بهبود سئو وبسایت شما کمک خواهند کرد.
۳- ایجاد صفحهی «ارتباط با ما»
براساس دستورالعمل رسمی گوگل، به نظر میرسد که آنها جایگاه بهتری را برای وبسایتهای دارای صفحهی «ارتباط با ما» درنظر میگیرند. این صفحه شامل آدرس ایمیل، شماره تلفن، آدرس فیزیکی و فرم ارتباط وبسایت است. طبق مقالهی براون دین Brian Dean درباره عوامل رتبهبندی گوگل، اگر اطلاعات ارتباطی دامین وبسایت و اطلاعات ارتباطی درون وبسایت دارای انطباق باشند، امتیازی برای بهبود سئو وبسایت است.
به صورت اساسی، داشتن صفحهی «ارتباط با ما» امتیاز منفی ندارد اما دارای نفعهای بسیاری است. به عنوان مثال، اگر کسبوکار شما مربوط به فروش محصولات است، داشتن اطلاعات تماس میتواند به افزایش خریداران احتمالی بینجامد و همچنین خریداران بالقوه برای پیدا کردن اطلاعات تماس شما نیاز به کاوش درون وبسایت ندارند. صرف نظر از نوع کسبوکار شما، داشتن این صفحه میتواند بسیار مفید واقع شود.
۴- داشتن صفحهی «قوانین و مقررات» و «خط مشی رازداری»
مهمترین چیزی که باعث کاهش اعتماد به وبسایت شما میشود نداشتن صفحهی «شرایط و قوانین استفاده از سرویسها» و «خط مشی رازداری» است. شرایط و قوانین استفاده از سوریسها این امکان را میدهد که در صورت اتفاقی بد برای بازدیدکنندهی وبسایت شما در صورت عدم انطباق استفاده آن با شرایط و قوانین استفادهی نوشته شده درون وبسایت، مسئولیتی متوجه شما نباشد. خط مشی رازداری نیز به بازدیدکنندگان اطلاع میدهد که دقیقاً چه اطلاعاتی را از آنها از طریق مرورگر و فرمها جمعآوری میکنید. این موضوع به شما کمک میکند که متهم به سوءاستفاده از اطلاعات کاربران و بازدیدکنندگان نشوید.
۵- بهبود بخشیدن تجربهی کاربری درون وبسایت
به صورت عمومی توجه به دو موضوع بسیار مرتبط «UX» و «UI» بسیار توصیه شده است. UX به معنی تجربهی کاربری و UI به معنی رابط کاربری است. رابط کاربری به صورت مستقیم بر تجربهی کاربری تأثیر گذار است. چند تکنیک کوچک مانند قرار دادن محتوا در نمای اصلی وبسایت میتواند باعث ایجاد تجربهی کاربری عالی شوند. این موضوع میتواند باعث افزایش زمان بازدید و تعداد صفحاتی شود که خوانندگان شما معمولاً از آنها استفاده میکنند.
۶- گسترش مناسب لینکها
این موضوع مربوط به لینکهای وبسایت شما است. اگر همهی آنها از یک منبع باشند، میتواند به گوگل نشان دهند که شما در حال استفاده از راهی متقلبکارانه (اسپم) برای افزایش جایگاه وبسایت خود در موتورهای جستجوگر هستید. این موضوع نه تنها به بهبود سئو وبسایت کمکی نمیکند بلکه میتواند باعث کاهش سئوی وبسایت شما شود. اگر شما لینکهایی از چندین وبسایت دارید، طبق الگوریتم گوگل عادی بهنظر میرسید.
۷- محتوای مفید
این موضوع شاید پرواضح باشد اما اغلب مورد غفلت قرار میگیرد. همیشه تلاش کنید به جای مخاطبین هدف خود فکر کنید. بزرگترین اشتباه افراد آن است که تصور میکنند اطلاعات آنها مفید است، اما در اصل فقط برای خودشان مفید است. در اولویت قرار دادن کاربران به شما در جذب ترافیک بیشتر کمک خواهد کرد. دلیل این موضع آن است که وقتی محتوای مورد انتظار مخاطب را تولید میکنید، آنها بیشتر از وبسایت شما بازدید خواهند کرد، محتوای شما را با دوستان خود به اشتراک خواهند گذاشت و یا خود شخصاً از کسبوکار شما حمایت خواهند کرد. افزایش ترافیک وبسایت منجر به بهبود سئو وبسایت میشود.
نتایج این موضوع بسیار عظیم است و به موتور جستجوگر نشانههای مثبت در مورد وبسایت شما میدهد. هر قسمت از محتوای مفید همراه با تأثیرات مثبت بسیاری است که میتواند باعث پرتاپ وبسایت شما به صفحهی اول نتایج جستجوی گوگل باشد.
۸- کلمات کلیدی در ۱۰۰ واژهی آغازین
این موضوع مهمترین نشانه برای رتبهبندی است که نباید از آن غفلت شود. اگر شما میخواهید که رتبهبندی وبسایت شما در کلمات کلیدی مشخص بهبود یابد، باید از این موضوع اطمینان داشته باشید که آن کلمات کلیدی در ۱۰۰ واژهی اول محتوای شما قرار دارند. کلمات کلیدی هرچه بیشتر به آغاز مقاله نزدیک باشند بهتر است. این موضوع به دلیل آن است که موتورهای جستجوگر از اول مقاله برای پیدا کردن کلمات مرتبط شروع به بررسی میکنند. از توجه کافی به این موضوع که موتورهای جستجوگر تأکید زیادی بر آن در رتبهبندی دارند اطمینان حاصل کنید.
۹- توضیحات متا (Meta-Description)
اگرچه توضیحات متا ارتباط مستقیمی با رتبهبندی در موتورهای جستجوگر ندارد، اما بهینه سازی آنها همچنان میتواند مثمر ثمر واقع شود. توضیحات متا چیزی است که مخاطب انسانی شما آن را درون صفحهی نتیجهی موتور جستجوگر میبیند. تهیه توضیحات متا به اندازهی کافی و جذاب میتواند احتمال کلیک کردن مخاطبین را بیشتر کند. این موضوع زمانی که محتوای شما ارزشی زیاد را تولید میکند بسیار اهمیت دارد. اگر افراد به دلیل توضیحات متای نامناسب وارد وبسایت شما نشوند، چگونه میتوانند محتوای عالی شما را ببینند؟ توضیحات متا، همچون یک دروازه بین موتور جستجوگر و مخاطبین شما عمل میکنند. اگر بهخوبی تهیه شده باشند میتوانند روی تعداد کلیکها تأثیر بگذارند که یکی دیگر از نشانههای مثبت برای موتور جستجوگر است. فقط از استفاده نکردن توضیحات متای یکسان برای دو مطلب غیرهمسان در وبسایتتان اطمینان حاصل کنید. این موضوع میتواند باعث کاهش رتبهی شما در موتور جستجوگر شود. موضوع دیگری که باید به آن توجه کنید آن است که توضیحات متا به گونهای باشد که افراد جذب کلیککردن روی آن شوند. بنابراین توضیحات متا در بهبود سئو وبسایت مؤثر است.
۱۰- کاهش طول لینکها
باید تلاش کنید که از لینکهای کوتاه استفاده کنید، همانگونه که موتورهای جستجوگر نیز برای نشان دادن آنها حدودی را قائل میشوند. اگر لینک شما بیش از حد طولانی باشد احتمالاً موتور جستجوگر آن را به صورت ناقص نشان خواهد داد. این موضوع میتواند باعث آن شود که افراد ندانند پس از کلیک دقیقاً چه صفحهای را باز خواهند کرد و بنابراین کلیک نکنند. موضوع دیگری که باید به آن توجه شود این است که داشتن لینکهای کوتاهتر میتواند گاهی باعث بهدست آوردن ترافیک مستقیم به سوی صفحهی وبسایت شما شود. این موضوع زمانی اتفاق میافتد که کاربر نام صفحهی شما را به خاطر دارد. این موضوع به دلیل آن است که لینکها به صورت مستقیم نامگذاری میشود که یادآوری آن را بسیار سادهتر میکند.
۱۱- بهینه سازی برای موبایل
به دلیل افزایش محبوبیت تلفنهای هوشمند، اینترنت اکنون به معنای واقعی میان انگشتان شما است. الگوریتمهای زیادی وجود دارند که در صورت داشتن تجربهی کاربری مناسب و راحت در موبایل باعث بهبود رتبهبندی وبسایت شما میشوند و همچنین درصورت عدم بهینهسازی وبسایت برای موبایل، میتوانند باعث کاهش جایگاه شما در رتبهبندی شوند.
۱۲- بهینهسازی عکسها
این موضوع میتواند باعث کاهش زمان بارگذاری عکسها شود. عکسهای بهینهشده عکسهایی هستند که اندازهی آنها مخصوص وبسایت شما تغییر کرده است و درنتیجه حجم فایل کاهش یافته است. همهی عکسها باید ابعادی دقیقاً متناسب با نیاز درون وبسایت داشته باشند. نتیجه این موضوع آن است که زمان مورد نیاز برای بارگذاری وبسایت شما کاهش مییابد. این موضوع مخصوصاً زمانی که مطلب شما دارای عکسهای بسیاری است از اهمیت ویژهای برخوردار است و یک امتیاز بزرگ در بهبود سئو وبسایت است.
۱۳- محتوای باکیفیت (کپینشده)
همانگونه که در سطور بالا نیز به آن اشاره شد، داشتن محتوای مفید برای به دست آوردن مخاطبین بسیار مهم است. کیفیت مطالب نیز از طرف دیگر از اهمیت یکسانی برخوردار است. اگر محتوای شما خاص باشد و در دیگر وبسایتها پیش از آن وجود نداشته باشد، برای بهدست آوردن جایگاهی بهتر در رتبهبندی بسیار مفید واقع خواهد شد. زمانی که محتوای اصیل تولید میکنید، موتورهای جستجوگر قابلیت تشخیص آن را دارند و در نتیجه به سئو وبسایت شما کمک میکند. البته همچنان مفید بودن محتوای شما جدای از غیرکپی بودن آن از اهمیت بالایی برخوردار است.
۱۴- ساختار مطلب
برای موتورهای جستجوگر دانستن محتوای شما اهمیت بالایی دارد. مطلب شما میتواند به قسمتهای مختلفی با استفاده از تیترها تقسیم شود. به صورت عمومی، عنوان مطلب شما حتماً باید تگ H1 را داشته باشد. ایدههای اصلی باید تگ H2 را داشته باشند. نکات اضافی به علاوهی ایدههای اصلی باید تگ H3 را داشته باشند. اگرآنها دارای زیرمجموعههایی هستند که در ادامهی ایدههای اصلی شما هستند میتوانید از تگ H4 استفاده کنید. شما حداکثر میتوانید تا تگ H6 استفاده کنید که به صورت عمومی چندان مورد استفاده نیست. تگهای H۱، H2 و H3 بیشترین تأثیرگذاری را دارند. در اصل شما با استفاده از تیتربندی مطالب خود به آنها ساختاری میدهید که به وسیلهی آنها موتورهای جستجوگر درک بهتری را از محتوای شما بهدست میآورند.
۱۵- املاء و دستور زبان مناسب
این یکی عواملی است که درباره تأثیر آن بر سئو بحثهای زیادی وجود دارد. در هر حال، حتی اگر به این نتیجه برسیم که املاء و دستور زبان تأثیری مستقیم روی سئو ندارند، به صورت غیر مستقیم به آن مربوط است. افراد استفادهی مناسب از دستور زبان را به عنوان کفیت محتوا ارزیابی میکنند. اگر مطلب شما غلطهای بسیاری را در حوزهی دستور زبان دارد، حتماً مخاطبین آن را کنار خواهند گذاشت.
۱۶- بهروزرسانی منظم مطالب گذشته
برای گوگل، محتوای جدید صفحات اهمیت بسیاری دارد. اگر محتوای شما باگذشت زمان نیاز به تغییر دارد، بهروزرسانی منظم آن بسیار مفید است. این موضوع فقط دربارهی موتور جستجوگر نیست. بهروزرسانی منظم مطالب میتواند به مخاطبین این پیام را برساند که محتوای شما برای زمان بازدید آنها نیز دقیق است. این موضوع میتواند باعث اطمینان و اعتماد افراد به وبسایت شما شود و آنها پس از آن نیز اقدام به بازدید دوباره از وبسایت شما کنند موضوع مهمی که رعایت آن در بهبود سئو وبسایت ضروری است.
۱۷- گواهی SSL
در بالای مروگر، کنار URL قسمتی به نام Secure وجود دارد که به معنی آن است که وبسایت به وسیلهی گواهی SLL امن است. همچنین اینگونه وبسایتها با https به جای http شروع میشوند. این موضوع به رمزگذاری اطلاعاتی که به سوی وبسایت ارسال میشود کمک میکند و استفادهی آن برای وبسایتهای تجاری بسیار اهمیت دارد. گوگل اخیراً شروع به دیدن https به عنوان امتیازی در رتبهبندی کرده است که به معنی آن است که وبسایت دارای گواهی SSL است. اهمیت این موضوع چیست؟ اهمیت این موضوع آن است که الان وقت استفاده از گواهی SSL برای وبسایت شما است. بعضی از فروشندگان دامین به شما گواهی مجانی SSL نیز به همراه دامین خریداری شده میدهند.
۱۸- تگ عنوان Title-tag
تگ عنوان، یکی از اساسیترین و مهمترین عوامل برای سئو است. چرا اهمیت دارد؟ به این دلیل که به موتور جستجوگر و کاربران کمک میکند موضوع محتوای شما را تشخیص دهند. بنابراین کلمهی کلیدی که میخواهید در رتبهبندی آن جایگاه مناسبی به دست آورید باید درون تگ عنوان باشد و حتی بهتر است تگ عنوان با آن آغاز میشد. براساس وبسایت Moz، تگ عنوانهای با کلمات کلیدی در آغاز بهتر از تگ عنوانهایی که کلمات کلیدی را در پایان خود داشتند مفید بودند.
۱۹- سرعت بارگذاری وبسایت
مدت زمانی که طول میکشد وبسایت شما بارگذاری شود، یکی از عوامل مهم برای رتبهبندی وبسایت شما در موتور جستجوگر است. طبق گزارش گوگل در سال ۲۰۱۶ بیش از ۵۳ درصد از کاربران وبسایتهایی را که بیش از ۳ ثانیه زمان برای بارگذاری نیاز دارند، رها میکنند. از این رو، بهینهسازی عکسها و پاک کردن کدهای اضافی از وبسایت شما بسیار اهمیت دارد. کوتاه شدن زمان بالا آمدن سایت، باعث بهبود سئو وبسایت میشود.
سئو برونسایتی Offsite
شیوههایی را که بدون دست زدن به محتوای درون وبسایت روی سئوی شما تأثیر میگذارد، شیوههای حوزهی سئو برونسایتی مینامند.
۲۰- رد کردن (Disavow) لینکهای اسپم
لینکهای اسپمی که به وبسایت شما منتهی میشود به عنوان عوامل منفی در سئو در نظر گرفته میشوند و اگر نادیده گرفته شوند، میتوانند باعث عدم دسترسی به رتبهبندی مناسب در موتورهای جستجوگر شوند. این موضوع به آن دلیل است که گوگل وبسایت شما را به وبسایتهای غیر معتبری که لینکهای اسپم به سوی وبسایت شما در آن وجود دارند مرتبط میسازد. چه کاری را میتوان جهت جلوگیری از این موضوع کرد؟ شما میتوانید به صورت دستی گوگل را از این موضوع با خبر سازید.
۲۱- اطمینان از حداقلی بودن زمان عدم امکان دسترسی به وبسایت
زمان حداکثری دردسترس بودن، نشانه قابل اعتماد بودن است که موتورهای جستجوگر به آن توجه میکنند. زمانی که وبسایت شما اغلب غیر قابل دسترس است، احتمال آن که رباتهای گوگل برای دسترسی به وبسایت شما با مشکل مواجهه شوند بسیار زیاد است و این به معنی پرچمهای قرمز در الگوریتم آنهاست که به معنی آن است وبسایت شما کار نمیکند. این موضوع میتواند به شدت مضر باشد. در بهترین حالت، ربتهبندی وبسایت شما سقوط میکند. قابل اعتماد بودن و ثبات موضوعاتی بسیار مرتبط هستند. که منجر به بهبود سئو وبسایت میشوند. بنابراین از داشتن سرورهای پشتیبان برای زمانی که وبسایت شما از دسترس خارج میشوند، اطمینان حاصل کنید.
۲۲- نظرات خوب در وبسایتها
اگرچه این موضوع بهترین تأثیرگذاری را روی سئو محلی دارد اما همچنان به عنوان عاملی برای رتبهبندی عمل میکند. زمانی که نظرات خوبی در گوگل توسط مخاطبین راضی دارید، رتبهی بالایی برای کسبوکار خویش خواهید داشت. مردم اغلب علاقه دارند که نظرات شخص ثالث را بخوانند. با امتیاز مناسب گوگل برای وبسایت، میتوانید نرخ کلیک نسبت به رتبه (CTR) مخاطبین بالقوه را افزایش دهید که شانس پدیدار شدن وبسایت شما در زمان جستجوی کلمات کلیدی مرتبط را افزایش میدهد. این افزایش نرخ کلیک نسبت به رتبه همراه با افزایش ترافیک وبسایت شما همراه است که تأثیر خوبی روی رتبهبندی و بهبود سئو وبسایت شما دارد.
۲۳- صفحهی رسمی وبسایت در Linkedin
این موضوع به عنوان یک نشانهی اطمینانبخش برای گوگل عمل میکند. کسبوکارهای قانونی تمایل به داشتن صفحهی رسمی Linkedin دارند. از طرف دگیر Linkedin فواید بیشمار دیگری را نیز دارد که میتواند باعث افزایش ترافیک به درون وبسایت شما شوند.
۲۴- اشتراکگذاری در شبکههای اجتماعی
فعالیت در شبکههای اجتماعی میتواند باعث بهبود سئو وبسایت شما شود. همچنین میتواند باعث جذب بازدید کنندگان از طریق اطلاعات حساب کاربری شما شود. میزان دنبالکنندهها و میزان فعالیت شما در شبکههای اجتماعی میتواند به ربتهبندی شما در جستجو کمک کند.
۲۵- اضافه کردن نقشهی سایت به گوگل وبمستر (Google webmasters)
نقشه وبسایت، ساختار کل وبسایت شما است. این نقشه برای موتورهای جستجوگر بسیار مفید است که از طریق آن میتوانند دسترسی مناسبی به محتوای وبسایت شما داشته باشند. با اضافه کردن نقشه وبسایتتان در گوگل وبمستر Google webmasters میتوانید امکان دسترسی راحتتر رباتهای گوگل به وبسایت را به ارمغان آورید که به رتبهبندی صفحات جدید وبسایت شما بسیار کمک میکند که در نتیجه میتواند روی رتبهی مربوط به کلمات کلیدی تأثیر گذار باشد. پلاگین محبوب وردپرس Yoast SEO به صورت خودکار برای شما نقشهی وبسایتتان را تهییه میکند. دیگر پلاگینی که در این حوزه میتوان به آن اشاره کرد Google sitemaps است که کاملاً تمرکز بر تهییه نقشه از وبسایت دارد. حتی اگر یکبار اقدام به اضافه کردن نقشه وبسایت خود کردهاید، در صورت عدم وجود صفحات جدید در موتور جستجوگر میتوانید دوباره اقدام به این کار کنید.
۲۶- استفاده از تگ Canonical
این تگ معمولاً در محتوایی مورد استفاده قرار میگیرد که متقابلاً در وبسایتهای دیگر نیز وجود دارند. این موضوع به گوگل اخطار میدهد که این محتوای تکراری در اصل از وبسایت شما است.
به وسیله این تگ شما میتوانید از این موضوع اطمینان حاصل کنید که وبسایتتان به دلیل داشتن محتوای تکراری دچار کاهش رتبه نمیشود. با استفاده از تگ Canoncial شما نسخه اصلی محتوا را پیش از آنکه در وبسایتی دیگر ارسال شود برای وبسایت خود ثبت میکنید.
۲۷- استفاده از ابزار Google analytics و Google webmaster
این دو ابزار اساساً برای تحلیل دادههای شما است. Google analystics به شما امکان دنبال کردن ترافیک میدهد و خواهید دانست چگونه کاربران با وبسایت شما تعامل دارند. Google webmaster ابزاری است که به شما نشان میدهد که چگونه موتورهای جستجوگر با وبسایت شما تعامل دارند. با بهینه سازی وبسایت برای انسانها و موتورهای جستجوگر با استفاده از این دو ابزار شما قادر خواهید بود رتبهی خود را بسیار بهبود ببخشید.