میدونستی که تولید کردن محتوا بدون داشتن نقشه راه شما را به کجا میبره؟ ما فکر نمیکنیم که این کار به جز انباشت اطلاعات در وبسایت نتیجهای برای شما داشته باشه. اگر ندونید میخواید برای چه کسی محتوا رو تولید کنید، چه نیازی داره و در عوض شما چه انتظاری از اون دارید، پولتون رو دور ریختید. در واقع هر نتیجهای که از این کار بگیرید تصادفی بوده و کاملاً وابسته به عملکرد شما نبوده. یادتون باشه هر چی از زمان بارگذاری محتوا بیشتر گذشته باشه، احتمال اینکه این محتوا در معرض نیازهای مخاطبان قرار گرفته باشه بیشتره و شما بهتر میتونید بفهمید که این محتوا به درد مخاطب خورده یا نه.
در حقیقت اهمیت تولید محتوا برای تمام فعالان حوزه دیجیتال مارکتینگ، امری غیر قابل انکار است چراکه تمام ویترین آنلاین شما وابسته به محتوایی است که برند شما در فضای آنلاین تولید و منتشر میکند. اما با توجه به حجم بسیار زیاد محتوا که روزانه تولید و منتشر میشود، نکته اساسی این است که تولید چه محتوایی اثربخش خواهد بود؟! اینجا جایی است که اهمیت استراتژی محتوا مشخص خواهد شد. کاربرد اصلی استراتژی محتوا، اتخاذ رویکردی استراتژیک نسبت به تولید و توزیع محتوای ارزشمند، متناسب با نیاز مخاطبان هر کسبوکار با هدف جذب مخاطب و هدایت آن به فرایند فروش است.
بنابراین بهترین زمان برای تولید محتوا، زمانی است که شما بتوانید به سوالات زیر پاسخ بدهید و به نوعی نقشه راه محتوا و استراتژی محتوایتان را تدوین کنید. اساسیترین سوالات حوزه استراتژی محتوا این موارد است:
برای چه کسانی تولید خواهیم کرد؟
آنها چه نیازی دارند و به دنبال چه سوالاتی هستند؟
هدف اصلی از تولید محتوای ما چیست؟
محتوای ما چه ارزشی را برای مخاطبان خلق خواهد کرد؟
تا چه حد امکان برقراری تعامل مخاطبان با محتوای ما وجود دارد؟
چه فرمت محتوایی برای هر کدام دسته از مخاطبان مناسبتر است؟
انتشار محتوا در کدام قالب، پیام برند را بهتر منتقل میکند؟
چه زمانی مناسبترین زمان برای تولید محتوای ما خواهد بود؟
چه شاخصیهایی برای ارزیابی محتوای تولید شده وجود دارد؟
رقبای من در حال حاضر در چه مرحلهای از تولید محتوا هستند؟
در صورتی که سوالات مطرح شده پاسخ داده باشید، تازه زمان تولید محتوا فرارسیده است بنابراین تا پیش از پاسخ به این سوالات اساسی، “نباید تولید محتوا کنید.“
در کتاب الکترونیک “حرفهای اجرا کنید” تنظیم شده در فرامحتوا، 8 گام اجرایی در طراحی و پیادهسازی استراتژی بازاریابی محتوا به زبان ساده نوشته شده است و به شما کمک خواهد کرد تا پیش فرایند تولید محتوا، به صورت اصولی استراتژی بازاریابی محتوای خود را تدوین کنید و پس از آن به صورت بهینه و اثربخش محتوا تولید کنید. علاوه بر محتوای این کتاب، مقالات کاربردی مرتبط با چگونگی شناخت مخاطبان، بهترین ابزارهای بررسی نیاز مخاطبان در فضای آنلاین، طبقهبندی مخاطبان و… در ادامه معرفی خواهد شد.
درباره اهمیت استراتژی محتوا و شناسایی نیاز مخاطب مطالب بیشتری بخوانید…
تفاوت بین تولید محتوا و بازاریابی محتوا چیه؟
هدفهای اصلی بازاریابی محتوا را بهتر بشناسید.
چه نوع محتوایی را برای چه هدفی انتخاب کنم؟
میدونید چه چیزی توی ذهن مخاطب شما هست؟ توی فضای گسترده اینترنت تنها چیزی که از مخاطب شما وجود داره، اون چیزیه که سرچ کرده. کلیدواژهها از گذشته تا ترندی که میتونن در آینده داشته باشن، توی فرآیند بازاریابی محتوا نقش کلیدی رو ایفا میکنن. باید حواستون باشه که تولید محتوا نیاز به یه برنامه منعطف داره، یه برنامهای که توی اون شما بتونید کلیدواژهها را به طور مستمر رصد کنید و تغییرات نیازهای مخاطبان رو از طریق اون درک کنید. نوشتن یه سناریو برای آینده برای پیدا کردن اون کلیدواژهای که ممکن در آینده ترند بشه میتونه شما رو به یه وبسایت به روز توی صنعت خودتون تبدیل کنه.
اساسیترین مرحله در فرایند بازاریابی محتوا، شناسایی نیاز مخاطب است. چرا؟ خوب معلومه اگه شما محتوایی تولید کنید که مخاطبتون دنبالش نباشه و دغدغهای واسش نداشته باشه، قطعا کارایی و اثربخشی لازم رو نداره و صرفا شما هزینهای انجام دادید که هیچ نتیجهای رو هم براتون به همراه نداشته. پس این رو تو ذهنتون داشته باشید که اگر نیاز مخاطب رو نمیشناسید “محتوا تولید نکنید“! حالا نکته مهم و سوال اصلی اینه که خوب من چه جوری بتونم نیاز مخاطبم رو بشناسم. تو فضای آنلاین نیاز مخاطبان رو میشه از یک راه ساده اونم بررسی کلیدواژه هایی که اونها در موتورهای جستجو سرچ میکنند پیدا کرد. پس قدم اول اینه که بدونیم هر کلمه مهم تو صنعت ما چقدر توسط کاربرها سرچ میشه.
گوگل ترندز (google trends) و Keyword Planner دو تا از بهترین ابزارهایی هستند که میتونند به شما کمک کنند تا تعداد سرچ مخاطبان برای هر کلیدواژه را بررسی کنید. شما میتونید یک لیست از تمام کلمات و عبارت کلیدی مرتبط با صنعتتون تهیه کنید و تعداد سرچ هر کدام را مشخص کنید و در نهایت شما میتویند برآوردی داشته باشید از تعداد کل مخاطبان صنعتتون در فضای آنلاین. این موضوع نکته بسیار مهمی است چرا که شما مطابق با این بازار اینترنتی میتونید حجم تولید محتوا و موضوعاتتون رو مشخص کنید. فرامحتوا در خدمت استراتژیک “نقشه راه محتوا” با استفاده از این ابزار و همچنین ابزارهای داخلیش میتونه دغدغه شما رو برای بررسی تمام کلمات کلیدی و عبارت مرتبط با صنعتتون برطرف کنه و نزدیک به 2000 کلیدواژه را براتون بررسی کنه.
یکی دیگه از مواردی که میتونه شناخت خیلی دقیقتری از رفتار مخاطبهاتون به شما بده، بررسی پرسونای مخاطب است. رفتار و واکنش مشترکی که هر گروه از مخاطبانتون به محرکهای مختلف دارند به نوعی نشان دهنده پرسونای رفتاری آنها نسبت به وبسایت یا محتوای شما است. بنابراین اگه بتونید پرسونای مخاطبها رو بشناسید و طیف گستردهای از اونها رو بتونید در آنها طبقهبندی کنید یقینا محتوای اثربخشتری را میتونید تولید کنید.
درباره شناسایی نیاز مخاطب و بررسی کلیدواژه مطالب بیشتری بخوانید…
چگونه مخاطبم را بشناسم و گامهای اجرایی طراحی پرسونای مخاطب چیست؟
پرسونای مخاطب یا پرسونای تجربه کاربری؟
معرفی یکی از ابزارهای کاربردی برای شناسایی کلیدواژه و نیازهای مخاطبان.
بعد از اینکه مخاطبم رو شناختم چگونه محتوای تولیدیم رو به به دست مخاطب هدفم برسونم.
میدونید رقبای محتوایی شما چه وبسایتهایی هستن و چیکار میکنن؟ کارهایی که رقبای شما انجام دادن از موضوعاتی که کار کردن تا برنامهای که برای بارگذاری دارن؛ همه و همه میتونه روی استراتژی بازاریابی شما تأثیر بذاره. با این رویکرد برید جلو که مخاطب شما در حال حاضر جواب سؤالهای خودش رو از طریق وبسایتهای دیگه میگیره، باید بدونید اونها چه ویژگیهایی دارن. ببینید از کجا به کجا رسیدن و چه برنامهای رو دنبال میکنن. سعی کنید جایگاه موجود و مطلوبتون رو بین اونها پیدا کنید و برای حرکت به سمت وضع مطلوب یه برنامه پلکانی تعریف کنید.
میدونستید روزانه بیشتر از 4 میلیون پست بلاگ در دنیا تولید میشه؟! این یعنی شما توی یه میدون رقابت هستید به اندازه همه جهان. اگه رو یه حوزه ایرانی کار میکنید زمین بازیتون کوچکتره ولی بازم اندازه یک ایران بزرگه. بدون شک یکی از معیارهای موفقیت در بازاریابی محتوا، میزان فعالیت رقبا در حوزه محتوای تخصصی صنعت شماست. پس تا رقباتون رو بررسی نکردید که از نظر محتوایی چی کار میکنن و روی چه موضوعات و کلیدواژههایی تمرکز کردند، خواهشاً “محتوا تولید نکنید“.
برای بررسی فعالیت رقبا در حوزه بازاریابی محتوا دو تا رویکرد وجود داره: یکی بررسی فعالیتهایی داخل وبسایت و شبکههای اجتماعیشون یکی هم کارهایی که بیرون از رسانههای خودشون انجام میدهند. مثلا رپورتاژ دادن یا تولید محتوای مهمان در وبلاگ دیگر و تبلیغات بنری و… . برای بررسی این موارد یه زمان خیلی زیادی رو باید صرف کنید تا بتونید تمام شاخصهای مهم کیفیت محتوا رو، تازه اگه همه رو بدونید، برای همه پستهای بلاگ همه رقبا بررسی کنید. کار زمان بریه ولی جواب میده. اگر میخواید تو زمان کمتری تمام استانداردهای محتوایی رقباتون رو با استفاده از هوش مصنوعی بررسی کنید و بعد تصمیم درستی در مورد تولید محتوا با موضوعات بکر و اثربخش داشته باشید، پیشنهاد میکنیم “نقشه راه محتوا” را بررسی کنید.
درباره تحلیل رقبا در بازاریابی محتوا مطالب بیشتری بخوانید…
اهمیت تحلیل رقبا در بازاریابی محتوا
چارچوب تحلیل بازار رقبا از نظر محتوا
76 درصد از سازمانها یک رویکرد مدیریت استراتژیک محتوا دارند، شما چطور؟
برای پاسخ دادن به این سؤال، قبلش باید چند تا سؤال دیگه از خودتون بپرسید و جوابش رو پیدا کنید. اول اینکه آیا انتظاری که از بازاریابی محتوا داشتید واقعی بوده؟ هدفگذاری منطقی انجام دادید؟ برای اجرای آن، زمان و هزینه کافی در نظر گرفتید؟ کیفیت اجرای آن چگونه بوده؟ با شناخت مخاطب و رعایت استانداردهای وب، محتوا را تولید کردید؟ در فرآیند ارسال و بارگذاری محتوا به خوبی عمل کردید؟ چه مدت زمانی از تولید و بارگذاری آن محتوا برای ارزیابی گذشته است؟ و اینکه آیا محتوایی که تولید کردید تکراری بوده و هیچ تفاوتی با محتوای رقبا نداشت؟
درباره چگونگی اثربخشی محتوا مطالب بیشتری بخوانید…
احتمالا پرسونای مخاطبتون رو خوب انتخاب نکردید!
برای اثربخشی محتوا، کمپین محتوا راهاندازی کنید.
اثربخشترین تکنیکهای تولید محتوا را اینجا بخوانید.
برای اثربخشی از نمونههای موفق بازرایابی محتوا در دنیا الگو بگیرید.
برای اهمیت تولید محتوا شما باید بدونید که هر آنچه شما تو فضای آنلاین از برندتون دارید، چیزی جز محتوایی نیست که تولید کردید. مهمترین کاربرد تولید محتوا اینه که شما میتونید از زبان برندتون پاسخ نیازها، سوالات و دغدغههای مخاطبها رو بدید و اعتماد آنها را جلب کنید. زمانی که شما بتونید اطلاعات ارزشمندی که مخاطبها دنبالش هستند رو در موتورهای جستجو در دسترسشون قرار بدید، شما موفق شدید بازدیدکننده، مخاطب و در نهایت مشتری داشته باشید. بنابراین یادتون نره ارزشمندترین دارایی شما در فضای وب، محتوایی است که برای مخاطبانتان تولید میکنید. پس بیخیاله بقیه چیزها…
درباره ضرورت و کارکردهای تولید محتوا مطالب بیشتری بخوانید…
تولید محتوا مسیری برای اجرای بازاریابی محتوا.
اصلا برای چی باید تولید محتوا کنم؟
تولید محتوا؛ چرخ فروشگاه آنلاین شما را میچرخاند.
چرا تولید محتوا برای سایت لازم است؟
این سوال یکی از رایجترین سوالات اجرایی بازاریابی محتواست. نکته اول اینه که شما باید بدونید با توجه به الگوریتمهای جدید گوگل، کیفیت هر محتوا به صورت اختصاصی خیلی بیشتر از کمیت محتوای شما در اثربخشی فرایند شما دخیل خواهد بود. این یعنی شما میتونید یک مقاله 2400 کلمه شامل چند فرمت محتوایی رو با یک موضوع پر سرچ تولید کنید و استانداردهای کیفی در نگارش و بارگذاری رو رعایت کنید و به اندازه 4 مقاله 800 کلمه نتیجه اثربخش بگیرید. یه نکته مهم دیگه رو هم یادتون باشه؛ تعداد محتوایی که رقباتون در صنعت پر رقابت شما تولید میکنند یک عامل تاثیرگذار در تعیین تعداد محتوای مورد نیاز شما برای ورود به صحنه رقابته. قاعدتا بودجتون هم اون وسط مهمه
درباره تعداد محتوای بهینه و اهمیت کیفیت محتوا مطالب بیشتری بخوانید…
به جای تعداد زیاد مقاله، روی عبارات کلیدی در هر مقاله تمرکز کنید.
کمتر تولید محتوا کنید بیشتر مخاطب جذب کنید.
تعداد کلمات هر مقاله مهمتر از تعداد تولید مقالات است.
کیفیت مقالات به شدت مهمتر از تعداد تولید مقالات است.
حتی طول پاراگرافها هم در کیفیت مقاله شما موثر است.
برای مشخص شدن تعداد محتوا، بودجه بازاریابی محتواتون رو هم باید مشخص کنید
سرعت تغییرات استانداردهای سئو و الگوریتمهای گوگل انقدر زیاده که شما هر چقدر هم زمان بذارید و یه جوری بنویسید که گوگل خوشش بیاد فردا یه آپدیت جدید داده و تمام زحمتاتون رو از بین برده. پس چی کار کنیم؟ اگر میخواید محتوای اثربخشی داشته باشید طبیعتا باید مخاطبتون رو بشناسید و جوری محتوا رو بنویسید که هر خط اون سوالی رو از مخاطب جواب بده و کاربردی براش داشته باشه. این یعنی همون چیزی که گوگل دوست داره. چون تو تمام تغییراتی که الگوریتماش داره، دنبال اینه که مخاطب جواب سوالاشو بگیره و راضی از سایتتون بره بیرون.
درباره محتوای مخاطب محور و سئو محور مطالب بیشتری بخوانید…
ایا محتوا برای رشد سئو موثر است؟
در نهایت باید به دنبال بازگشت مخاطب به وبسایتمون باشیم.
پرسونای مخاطب تاثیرگذارترین معیار اثربخشی محتوا.
نه سئو، نه مخاطب! یک روش درست برای همه وجود ندارد.
برای اینکه بدونید محتواتون خوبه یا نه اول باید بدونید که اون محتوا رو با چه هدفی تولید کردید. به صورت کلی هر محتوا قراره یا چیزی رو به مخاطب یاد بده یا موضوعی رو بهش اطلاعرسانی کنه، یا سرگرمش کنه و یا ترغیبش کنه که کاری رو انجام بده. پس قبل تولید حتما هدفتون رو مشخص کنید. حالا وقته ارزیابیه! پس چکلیست و چک کن. نیاز واقعی مخاطبام رو جواب دادم؟ تعداد کلمات مقالهام کافیه؟ تیترم جذابه؟ کلیدواژه پر سرچی رو انتخاب کردم؟ خوب تونستم بخشهای محتوام رو از هم جدا کنم؟ تصویر با کیفیت و مرتبطی گذاشتم؟ ویدیو مرتبط گذاشتم؟ به محصولات و بقیه محتواهای وبسایتم لینک دادم؟
درباره ارزیابی و بررسی کیفیت محتوا مطالب بیشتری بخوانید…
هر سخن جایی و هر نکته زمانی دارد
چطوری محتوا میتونه مخاطب رو به مشتری تبدیل کنه. (ویدیو)
جهانی شدن و جهانی فکر کردن یه معیار برای خوب بودن محتوا.
چطور محتوا را ممیزی و ارزیابی کنیم؟
برای اینکه بدونید محتواتون خوبه یا نه اول باید بدونید که اون محتوا رو با چه هدفی تولید کردید. به صورت کلی هر محتوا قراره یا چیزی رو به مخاطب یاد بده یا موضوعی رو بهش اطلاعرسانی کنه، یا سرگرمش کنه و یا ترغیبش کنه که کاری رو انجام بده. پس قبل تولید حتما هدفتون رو مشخص کنید. حالا وقته ارزیابیه! پس چکلیست و چک کن. نیاز واقعی مخاطبام رو جواب دادم؟ تعداد کلمات مقالهام کافیه؟ تیترم جذابه؟ کلیدواژه پر سرچی رو انتخاب کردم؟ خوب تونستم بخشهای محتوام رو از هم جدا کنم؟ تصویر با کیفیت و مرتبطی گذاشتم؟ ویدیو مرتبط گذاشتم؟ به محصولات و بقیه محتواهای وبسایتم لینک دادم؟
درباره انتشار محتوا و بهتر دیده شدن محتوا مطالب بیشتری بخوانید…
با محتوای طنز توجه 80درصد مخاطبان را جلب کنیم
چگونه مخاطبان خود را به وجد آوریم؟
انتشار محتوا کلیدیترین حلقه زنجیر در بازاریابی محتواست.
فرامحتوا به شما کمک میکنه که بدونید مخاطبتون چی میخواد و چه نیازهایی رو با چه کلیدواژههایی سرچ میکنه و مهمتر از اون تمام رقباتون از لحاظ محتوایی آنالیز میکنه و بهتون میگه که تو صنعتتون کدوم رقیب از همه بهتر تو حوزه محتوا فعاله و رو چه موضوعات و چه کلیدواژههایی داره کار میکنه. بعد از بررسی نیاز مخاطبها و تحلیل رقبا، بهتون پیشنهاد میده که روی چه موضوعاتی تولید محتوا داشته باشید که بیشترین اثربخشی رو برای وبسایت شما داشته باشه. تمام این کارها رو در قالب نقشه راه محتوا انجام میده. به همین سادگی…
فرامحتوا و استراتژی محتوا
فرامحتوا و تولید محتوا