فراخوان جذب ایده در حوزه محتوا
اطلاعات بیشتر
مشاوره رایگان 02191097118

محتوای ماندگار و نحوه‌ی نگارش آن

خانه » تولید محتوا » محتوای ماندگار و نحوه‌ی نگارش آن

محتوای ماندگار و نحوه‌ی نگارش آن

چگونه یک محتوای ماندگار بنویسیم؟

زمانی که روی یک ملک سرمایه‌گذاری می‌کنید، ممکن است سعی کنید بعد از گذشت چند ماه از خریدتان، آن را آب کنید، تا سودی دست شما را بگیرد. اما اغلب، یک سرمایه‌گذاری بلندمدت(فرضاً در قالب بدست آوردن سود اجاره برای سال‌های آینده) سودمندتر و سود سهام بالاتری را به شما می‌دهد. در بازاریابی محتوا، همین تناسب را می‌توان برای ارزیابی انواع مختلف تولید محتوا به کار برد. مقالاتی هستند که برای یک بازه‌ی نسبتاً کوتاه بعد از نشر، دارای ارزش هستند؛ اما سرمایه‌گذاری روی محتوایی که برای مدت‌زمان نامحدودی در قالب اعتبار دامنه، نرخ بازگشت به وب‌سایت، نرخ تعاملات و برتری برند؛ به شما بهره برساند، مفید خواهد بود. چگونه می‌توان محتوایی تولید کرد که ارزش تولید شده در آن، محتوا را در بازه‌ی طولانی پس از انتشار، زنده نگه‌ دارد؟

1) موضوعات را به درستی انتخاب کنید!

ابتدا نیاز دارید تا موضوعاتی را برگزینید که شما را در مسیر موردنظرتان پیش ببرند:

  • همیشه ماندگار:

اگر می‌خواهید محتوایی که تولید می‌کنید برای مدتی طولانی ارزش خود را حفظ کند، نیاز به انتخاب موضوعاتی دارید که اصطلاحاً آن‌ها را موضوعات «همیشه سبز» می‌خوانیم. موضوعاتی که در طول زمان، کهنه و نخ‌نما نمی‌شوند. برای مثال مقاله‌ی «ویژگی‌های آیفون جدید!» نمی‌تواند یک محتوای ماندگار باشد. این مقاله علیرغم پتانسیل بالا، ارتباطی موقتی با مخاطبان را شکل می‌دهد. اما در مقاله‌ی «چگونه ذرت بو داده درست کنیم؟» با یک محتوایی مواجه‌ هستیم؛ که در بین مخاطبان متفاوت در دوره‌های مختلف، منقضی نخواهد شد.

  • صحبت از یک نیاز:

اگر می‌خواهید بیشترین ارزش موجود را به کارتان اختصاص دهید، از نیازهای انسانی بگویید. ممکن است مقالات نظری و یا پیشگویانه به طور پیش فرض، قابلیت همیشه سبز بودن را دارا باشند، اما آن‌ها راهکار مناسب علمی و یا عملی برای حل مشکل ارائه نمی‌دهند و از این رو برای مخاطب جذابیت چندانی نخواهند داشت. مثلاً مقاله‌ی «چگونه ذرت بو داده درست کنیم؟» کمک می‌کند تا مصرف‌کنندگانی که نحوه‌ی کار بو دادن ذرت را بلد نیستند، آن را بیابند؛ اما «چرا ذرت بو داده خوشمزه است؟» راهگشای هیچگونه نیازی نخواهد بود.

  • قابل استناد باشید:

مقاله‌ی شما می‌تواند ارجاعی برای یک مقاله‌ی دیگر باشد. اگر که اصل استنادپذیری را رعایت کرده باشید. مقاله‌ی خود را از طریق گنجاندن ایده‌های ناب، نتایج پژوهش‌ها و داده‌های قابل اثبات، مستندتر خواهید ساخت. این کار تعداد ارجاعات به مقاله شما را افزایش می‌دهد.

 

2) حالا کار را شروع کنید!

قدم بعد از انتخاب موضوع درست، کار کردن روی موضوع انتخابی است:

  • به عمل آوردن یک پژوهش بکر:

اگر می‌توانید، خودتان مبتکر پژوهش باشید. این به مقاله‌ی شما کمک می‌کند که سری از سرها بیرون آورد و ارزش بیشتری را در بین خوانندگان آینده، بدست آورد. اما مهم‌تر از همه‌ی این‌ها، نیاز به یک پایه و اساس قابل‌ِ اعتماد برای کار خواهید داشت.

  • واکاوی عمیق:

به هر میزان که بتوانید به جزئیات موضوع بیشتر بپردازید و بخش‌های فرعی متعدد موضوع را بشکافید، مخاطبانتان نیز کنجکاوی بیشتری برای کشف نکات ریز صرف خواهند کرد. توجه به جزئیات همچنین باعث می‌شود که محتوای شما، بیشترین ارزش لینک بودن را بیابد و ماندگارتر شود.

  • استفاده از محتوای بصری: 

استفاده از محتوای بصری مانند تصاویر اینفوگرافیک، فیلم‌های کوتاه، از چند جهت محتوای شما را پایدارتر نگه‌ می‌دارند. اول اینکه مطلبِ شما را قوی‌تر و جذاب‌تر می‌سازند. دوم اینکه به مخاطب این قابلیت را می‌دهد که بخش مستقلی از محتوای شما را به اشتراک بگذارد(یا بعنوان بخشی از یک کل بزرگتر). تصاویر اینفوگرافیک هم می‌توانند در نهایت تبدیل به یک مدار کاملاً مستقل اما در پیوند با هسته‌ی اصلی پژوهش شما، در محتوا جای بگیرند.

  • آن را نماینده‌ی برند خود کنید: 

مطمئن شوید که نتایج حاصل از پژوهش شما همسو با صدای برندتان و اهداف آن است. مردم بارها و بارها این محتوا را خواهند خواند. پس باید در بهترین حالت ممکن، نماینده‌ی برند خود باشید.

3) پرورش و حفظ

در نهایت، شما بایستی اثر خود را پرورش داده و از آن نگهداری کنید:

  • مدیریت منظم محتوا: 

اکثر صاحبان وبلاگ، اهمیت مدیریت و کنترل محتوا پس از انتشار محتوا را به خوبی می‌دانند. یک بار سازنده نیست، بلکه نیاز است چندین بار به فواصل چند هفته، مطلب خود را از نو زنده کنید. با این فرآیند، دایره مخاطبانتان گسترش می‌یابد و به خوانندگان، الهامی دوباره خواهید بخشید.

  • ساخت لینک: 

اگر فرصتی پیش آمد، ساخت لینک در وب‌سایت‌های خارج از وب‌سایتی که محتوای شما نشر شده را در دستور کار خود قرار دهید. همچنین قرار دادن لینک در محتوای تولیدی شما، کار سختی نخواهد بود. خصوصاً اگر از داده‌های مستند و ناب در کار خود بهره برده باشید.

  • به روز رسانی گاه‌به‌گاه: 

هر چند وقت یکبار محتوای خود را مورد بازبینی قرار دهید. این کار محتوای شما را تازه و بروز نگه می‌دارد.

 

موفقیت در بازاریابی محتوا، عملاً سودمندترین سرمایه‌گذاری ممکن برای بدست آوردن ارزش در بازه‌ی نامحدود می‌باشد. این ایده‌ها را در دستور کار روزانه‌ی خود برای تولید محتوا در نظر داشته باشید. همیشه در نظر داشته باشید که اگر خود شما دلیلی برای مراجعه‌ی مجدد به محتوا و نگهداری از آن نداشته باشید، مخاطبان آن را بی‌ارزش می‌دانند.

برای ما بنویسید که به چه موضوعی علاقه مند هستید تا برای شما تولید محتوا شود ؟

ترتیبی که فرامحتوا برای خواندن این دسته از مطالب پیشنهاد میکند :

مطالب مرتبط با این مقاله  
۰ دیدگاه

نظر خود را بنویسید

اطلاعات شما اسپم نمیشود ، اگر راهکاری پیرامون نظر شما داشته باشیم رایگان مشاوره و همکاری میکنیم