نکات ضروری در تدوین استراتژی محتوا
نکاتی که میتواند اثربخشی استراتژی محتوا را تضمین نماید
بازاریابی محتوا در واقع زیر مجموعهای از فرایند بازاریابی درونگرا میباشد که در مقالات پیشین مفصل در رابطه با آنها توضیح داده شد و همانطور که در مطالب مربوط به معرفی بازاریابی درونگرا اشاره شد، این روش تبلیغات و بازاریابی امروزه بسیار کارآمدتر از شیوهی سنتی آن بوده و با توجه به تغییرات ایجاد شده در الگوهای رفتار مخاطبان، بکارگیری آن برای معرفی محصولات و خدمات کسبوکارها ضروری است. طبق تحقیقات وب سایت انجمن بازاریابی محتوا در سال 2016 در حدود 80% از شرکتها و کمپانیهای برتر آمریکایی از این روش بهره میبرند. اما سؤال این است که آیا تمام این شرکت ها برای خود برنامهریزیهای بلندمدت انجام دادهاند و یا استراتژی محتوای خاصی برای عملکرد هرچه بهتر طراحی نمودهاند؟ با توجه به تحقیقات اخیر تنها یک سوم از این 80% برای خود برنامهریزی نموده و استراتژی محتوای خاص در نظر گرفتهاند.
در این مقاله سعی داریم تا اطلاعاتی را در رابطه با استراتژی محتوا و بازاریابی محتوا در اختیار شما قرار دهیم تا شما نیز بتوانید به صورت بهینه و مؤثر از این روش استفاده نموده و محصولات و خدمات خود را به مخاطبان معرفی نمایید. در ادامه 6 نکته کلیدی برای طراحی استراتژی محتوا که بتواند مخاطبان را به نحو احسن جذب نماید را در اختیار شما قرار دادهایم:
1) شناسایی پیام برندتان برای مخاطبان در استراتژی محتوا
شاید این سؤال به ذهن شما آید که چرا محتوا تولید میکنیم و یا چرا محتوای ما میبایست بهتر از دیگر سایتها باشد؟
بله محتوای شما میبایست خاصتر و کاربردیتر از سایر رقبا باشد، به همین دلیل شما باید ابتدا پیامی که میخواهید از برندتان به مخاطب انتقال دهید را تعریف نمایید. این پیام باید حاوی ارزشی منحصربهفرد بوده تا بتواند به خوبی مزیت رقابتی شما را نسبت به رقبا بیان کند. این نکته در تدوین استراتژی محتوا بسیار نقش حیاتی و تاثیرگذاری دارد که عموماً کسب و کارهای آنلاین و برندهایی که میخواهند فعالیت خود را در فضای دیجیتال شروع کنند، از آن غافل هستند. این بدان معنی است که شما قبل از هرگونه فعالیت در زمینهی تولید محتوا باید تصویری که میخواهید مخاطبان از برند شما داشته باشند را دقیق و کامل تجسم نمایید تا بتوانید بر اساس آن استراتژی محتوا اثربخشی را تدوین نمایید و همیشه به خاطر داشته باشید که هدف تنها تولید محوا نیست، بلکه هدف گسترش و ارتقاع سطح کسبوکار به وسیلهی تولید محتوا ست.
2) مخاطبان به دنبال چه نوع مطالبی هستند؟
بعد از اینکه شما در خصوص ماهیت پیام و چگونگی انتقال آن به مخاطبان خود به جمعبندی رسیدید وقت آن رسیده است که با تحلیل و بررسی مخاطبان، پیامی که آنها به دنبالش هستند را کشف نمایید. برای دریافت این اطلاعات از کاربران، نقطه شروع بررسی رفتار آنها در کسبوکارهای رقیب است. بدین معنی که شما میتوانید با بررسی علاقهمندیها و میزان بازدید و ابراز رضایت آنها در مورد مطالب و موضوعاتی که توجه آنها را بیشتر به خود جلب نموده است یک تصویر ذهنی از نیازهای آن ها داشته باشید. در مرحلهی بعدی با اندکی تحقیق در شبکههای اجتماعی، نظرات کاربران و مکالمه آن ها با یکدیگر میتوانید تصویر ذهنی خود را حقیقیتر ترسیم نمایید.
در این میان شما دقیقترین اطلاعات را از طریق پرسوجو از پرسنل شرکت و به ویژه کارشناسان واحد CRM خود، دریافت خواهید نمود. به این دلیل که آن ها مستقیماً با مشتریان و مخاطبان هدف شما در ارتباط هستند و میتوانند اطلاعات ارزشمندی در اختیار شما قرار دهند تا شما نیز بتوانید جامعترین استراتژی محتوا را بر اساس نیاز مخاطبان خود تدوین نمایید. همچنین شما میتوانید با توجه به سطح گستردگی فعالیت خود و میزان مشتریان فعلی خود، طرحهای تشویقی را ترتیب دهید که مخاطبان از طریق پاسخگویی به برخی سؤالات هدفمند شما، امتیازاتی را در وبسایت شما دریافت نمایند و شما با تحلیل دادههای حاصل از نظرسنجیها با طراحی و برنامه ریزی استراتژی محتوا مناسب و با تولید محتوای مورد نظر آن ها، نظر تعداد بیشماری از کاربران را به خود جلب نمایید. انواع محتوا نظیر محتوای متنی، محتوای تصویری، محتوای ویدیویی و… .
3) ایجاد تقویم برای تولید محتوای مورد نظر
همانطور که در گام قبلی اشاره شد آگاه بودن از نیاز مخاطبان میتواند پیشرفت چشمگیری را به همراه داشته باشد. علاوه بر اطلاع در رابطه با نیاز مخاطبان به انواع محتوا، باید آگاه باشیم که مخاطبان ما چه وقت و در چه مکانی به محتوای تولیدی از طرف ما نیاز دارند. مطمئناً در این زمینه شرایط برای هر یک از مخاطبان متفاوت خواهد بود. بنابراین شما میبایست با ایجاد یک استراتژی محتوا و تنظیم یک تقویم برای مشخص نمودن زمان تولید و انتشار محتوای جدید به کار خود نظم بخشیده و برای مخاطبان و کاربران که منتظر مطالب جدید شما هستند برنامهای بریزید. این تقویم میتواند به صورت دلخواه تنظیم شود. برای مثال شما میتوانید روزهای ایجاد محتوای تازه را هر روز مشخص نمایید، و یا میتوانید محتوای تولید شده را به صورت هفتگی در اختیار کاربران قرار دهید. برخی سایت ها نیز محتوای خود را ماهانه تولید مینمایند که طبیعتاً این روش موجب از دست دادن مخاطبان خواهد شد. شما میتوانید با اطلاعرسانی پیشاز زمان بارگذاری مطالب، مخاطبان خود را مشتاق نمایید. اگر مخاطبان شما بدانند که چه محتوایی را مثلاً در چه روزی از هفته منتشر خواهید کرد، بنابراین برنامه خود را به گونهای تنظیم میکنند که در روز موعود به وبسایت شما سر بزنند و مطالب مورد نیاز خود را مطالعه نمایند. عموماً نکتهای که در تنظیم تقویم محتوا میتواند اثربخش باشد این است که مخاطبان را به نسبت به زمان حساس میکنید و این حساسیت برای آن ها نیز دلنشین و جذاب خواهد بود.
4) اهمیت اولین محتوای تولیدی
اولین محتوایی که در برنامه استراتژیک محتوای خود تولید مینمایید، میتواند پایهگذار کل استراتژی محتوای شما باشد. بنابراین در ابتدا حتماً از خود سؤال کنید که آیا استراتژی محتوا که در نظر گرفتهایم کاربردی است؟ آیا این محتوا میتواند به مخاطبان اطلاعات مورد نیازشان از یک محصول و یا کالا را ارائه نماید؟ آیا از موضوع خاص و مورد علاقه مخاطبان الهام گرفته شده است؟
اگر پاسخ تمامی این سؤالها “بله” بود میتوانید با خیال راحت اولین محتوای تولیدی خود را برای همگان به نمایش در آورید و مطمئن باشید که مخاطبان برای مطالب و محتوای بعدی ارسالی از شما روز شماری خواهند کرد. نکتهای که در روند تولید محتوا اهمیت دارد این است که اگر شما در ابتدا نتوانید مخاطبانتان را جذب کنید شاید در ادامه راه، برای اجرای قدرتمند استراتژی محتوای خود دچار مشکل شوید.
5) پیوستگی در اجرای استراتژی محتوا
مخاطبان شما پس از شروع تولید محتوای منظم شما بر اساس یک استراتژی محتوایی کاربردی برای آن ها، به موضوعات و مطالبی که شما تولید میکنید وابسته میشوند و دوست دارند به صورت پیوسته از مطالب جدید موضوعات جدیدی را یاد بگیرند. بنابراین شما اگر میخواهید مخاطبان و مشتریان خود را حفظ نمایید، به یکباره محور موضوعات محتوا را تغییر ندهید. زیرا مخاطبانی که به شما وفادار هستند و برای خواندن مطلب جدید از شما، روز شماری میکنند، به موضوعات شما و چگونه شرح دادن آن ها، علاقهمند شدهاند. به همین دلیل عوض کردن محور موضوعات یعنی عوض کردن استراتژی محتوا که میتواند به بهای از دست دادن مخاطبان و همینطور از دست دادن مشتریان ثابت و وفادار تمام شود. بنابراین شما پس از تدوین یک استراتژی محتوای جامع و کامل، نباید در حین اجرا و تولید مطالب، به یکباره خارج از موضوعات تعیین شده تولید محتوا نمایید؛ زیرا میتواند نظم ذهنی مخاطبان را از بین ببرد و اثربخشی برنامههای محتوایی شما را دچار اختلال نماید.
6) تقویت استراتژی محتوا
بدیهی است که تنها تکیه بر استراتژی محتوا و ایجاد مطالب نمیتواند برای تجارت شما کافی باشد. در واقع موارد بسیاری هستند که باید مورد توجه قرار گیرند. مهم ترین این امور اطلاعرسانی و معرفی برند به مخاطبان است. در این مرحله رسانههای اجتماعی به کمک شما خواهند آمد. امروزه تبلیغات در شبکههای اجتماعی استراتژی محتوای بسیار مفید، کارآمد و موثری خواهد بود، زیرا کاربران بسیاری در این شبکه ها فعال هستند و میتوانند از تبلیغات و یا محتوای تولیدی توسط شما استفاده نمایند.
امیدواریم توضیحات ارائه شده در زمینهی استراتژی محتوا مورد توجه و استفاده شما دوستان و همراهان گرامی فرامحتوا قرار گرفته باشد و بتوانید با بهرهگیری از موارد ذکر شده استراتژی محتوای اثربخشی را برای کسبوکار خود طراحی نمایید و تأثیر آن را لمس کنید.
من با سایت شما از طریق مجله شنبه اشنا شدم
سایت خوبی به نظر میاد
امیدوارم که همینطور به تولید محتوای با کیفیت ادامه بدید
سلام. ممنون از حسن نظرتون. نظرات شما همیشه به ما کمک میکنه که خدمات بهتری ارائه کنیم.
سلام
.
من از گوگل اتفاقی اومدم اما جالبه برام ۳۰ دقیقست اینجام
.
ممنون