فراخوان جذب ایده در حوزه محتوا
اطلاعات بیشتر
مشاوره رایگان 02191097118

10 گام راه‌اندازی بازاریابی محتوا برای یک استارت‌آپ

خانه » استراتژی محتوا » 10 گام راه‌اندازی بازاریابی محتوا برای یک استارت‌آپ

10 گام راه‌اندازی بازاریابی محتوا برای یک استارت‌آپ

راه‌اندازی کسب‌وکار علاوه بر پویش مسیر صحیح، نیازمند معرفی و جذب مخاطبان است. مخاطبانی که در مراحل بعد باید به مشتری تبدل شوند. برای افزایش نرخ تبدیل مخاطبین به مشتری‌، استفاده از بازاریابی محتوا یکی از مؤثرترین روش‌ها است. استارت‌آپ‌ها قبل از هر کاری باید درک درستی از هدف و اولویت‌های کسب‌وکار خود داشته باشند تا بتوانند با تدوین استراتژی بازاریابی محتوا‌ ، به بهترین نتیجه دست یابند. در ادامه 10 گام برای راه‌اندازی بازاریابی محتوا یک استارت‌آپ بیان شده است:

1- شناسایی بازار هدف

اگر بوم مدل کسب‌وکار خود را رسم کرده باشید، حتماً می‌دانید مخاطبان شما چه کسانی هستند. اما برای شروع فرآیند بازاریابی محتوا علاوه بر آنکه باید بدانید مخاطبان شما چه کسانی هستند، باید بدانید آن‌ها در کجای فضای آنلاین هستند؟ این شناسایی فضا به شما کمک می‌کند تا به صورت صحیح بر فضاهای مورد نظر و شیوه‌ی تبلیغ در آن‌ها تمرکز کنید.

آیا مشتریان بالقوه شما عادت دارند فروم‌ها یا بنرهای آنلاین را مشاهده کنند؟ آیا آن‌ها در شبکه مجازی و یا گروه‌های خاص اجتماعی عضویت دارند؟ آ‌‌‌ن‌ها چه افرادی را فالو می‌کنند؟ آن‌ها چه وبلاگ‌هایی را می‌خوانند؟ چه قالب محتوایی را به اشتراک می‌گذارند و چه نوع محتوایی در فضاهای آن‌ها به شکل ویروسی پخش می‌شود؟ چه هشتگ‌هایی استفاده می‌کنند؟ بر اساس پاسخ سؤالات، گردآوری اطلاعات و تحلیل آن‌ها می‌توانید به راحتی بازار هدف خود را شناسایی کنید و برای همه یا بخشی از آن برنامه‌ریزی کنید.

2- پرسونای مخاطب

برای برقراری تعامل با مخاطب از طریق محتوا با مخاطبانی با ویژگی‌های متفاوت رو‌به‌رو هستید. این ویژگی‌های متفاوت را پرسونای مخاطب در حوزه محتوا می‌گویند. برای بازاریابی محصول باید در اولویت اول، کاربران خود را بشناسید و در صورت لزوم آن‌ها را به چند گروه تقسیم کنید. ویژگی های هر دسته باید به صورت جدا بررسی شوند. این که هر دسته چه نوع محتوایی را می‌پسندد. بیشتر چه کانال‌های را برای دریافت محتوا دنبال می‌کند؛ ویژگی‌های شخصیتی او را به سمت چه قالبی از محتوا سوق می دهد؟ پاسخ پرسش‌هایی از این دست و تحلیل آن‌ها کمک بسیاری به شناخت مخاطب و نوع برنامه‌ریزی برای جذب مخاطب دارد.

 

3- تقویم محتوا

به طور قطع برای بازاریابی محتوا در کسب‌وکارتان باید برنامه‌ریزی داشته باشید. برای اثر بخش شدن فرآیند اجرایی، این برنامه‌ریزی‌ها باید جزئی‌ترین موارد تولید و بازاریابی محتوا را شامل شود. علاوه بر اطلاعاتی مانند زمان تولید محتوا، تاریخ و زمان انتشار محتوا، مواردی همانند قالب محتوا، فرمت محتوا، حجم محتوا، کانال‌های انتشار، کلیدواژه و سایر متاداده‌ها، فراخوان دعوت به عمل (CTA) لینک بین محتوا، سایر محتواها، محصول، لینک‌های بیرونی و… در زیر هر گروه در تقویم محتوایی آورده می‌شود. به این ترتیب فرآیند اجرا مشخص و به دور از هر گونه اشتباه در مراحل تولید و انتشار است.

 

فعالیت‌های پشتیبانی

در تقویم محتوا می‌توانید، فعالیت‌های پشتیبانی سازمان را وارد کنید تا تقویمی کامل شکل گیرد. نقش افراد داخلی سازمان در این فرآیند چیست؟ نقش سایر اجزای بازاریابی در پشتیبانی از این محتوا چیست؟ تاریخ به‌روزرسانی و بهینه‌سازی مستمر محتوا چگونه است؟ این محتوا چگونه از طریق سایر شبکه‌های انتشار تقویت می‌شود؟ این اطلاعات نیز می‌تواند در برنامه‌ریزی‌های سایر محتوا در آینده نیز مفید باشد.

 

4- کلیدواژه‌یابی

برای تکمیل تقویم محتوا ضروری است برای یافتن کلیدواژه‌ها جستجو کنید. برای این کار می‌توانید گام‌های زیر را اجرا کنید:

  • بر مبنای طبقه‌بندی‌های مختلف پرسونای مخاطب تعیین کنید که آن‌ها چه چیزی را جستجو می‌کنند.
  • واژگانی که در موتورهای جستجو بیشترین رتبه را در جستجوی ماهانه دارند بیابید.
  • در مرحله بعد کلیدواژه‌هایی را که رقبا برای خود برگزیده‌اند، بیابید و بررسی کنید که آیا مشتریان بالقوه شما آن‌ها را جستجو می‌کنند.
  • برای معرفی برند خود به تمام واژه‌های ممکن فکر کنید.
  • همه این واژگان کلیدی را در یک لیست جمع‌آوری و به اکوسیستم محتوای خود بیفزایید

5- بهینه‌کاوی و شناسایی ترندها

منظور از بهینه‌کاوی و شناسایی ترندها، تحلیل محتوای رقبا و شناسایی پربازدیدترین تیترها در حوزه‌ی کسب‌وکار مربوطه است.

بهینه‌کاوی محتوا

هنگام بهینه‌کاوی محتوا در گام اول باید نقاط قوت هر رقیب را شناسایی کرد. پی بردن به این موضوع که رقبای شما چه کارهایی را بهتر از شما انجام می‌دهند، تأثیر بسیار در بهبود روند بازاریابی محتوا شما دارد. عوامل دیگری مانند شناسایی حجم محتوای تولیدی توسط رقبا، میزان زمان و هزینه‌ای که صرف تولید محتوا شده است و سنجش میزان توان و منابع لازم برای رقابت محتوایی با آن‌ها از جمله نکاتی است که در حوزه بهینه‌کاوی محتوا قرار می‌گیرد.

شناسایی ترندها

کلیدواژه‌ها و شناسایی ترندها از نکات مهم و اصولی در ارتقای سئو و بازاریابی مبتنی بر کانتنت است. پس از پیدا کردن هر کلید واژه برای هر مورد حداقل 5 تا 8 تیتر مشخص کنید. در این مورد باز هم بررسی عملکرد رقبا و شناسایی قالب‌های اثربخش محتوا و کانال‌های انتشار آن‌ها بسیار ضروری است.

6- راه اندازی وبلاگ

برای یک استارت‌آپ مهمترین و اولین پلتفرم، وب‌سایت است. برای شناسایی بهترین محتوا و فرمت همواره موارد مختلف را باید امتحان کنید. فرمت‌های مختلف محتوا را به کار بگیرید و بازخورد هر کدام را اندازه‌گیری کنید.

7- تخصیص منابع

در بازاریابی محتوا، فرآیند تولید، فرآیندی مستمر است که نیازمند زمان است. برای تولید محتوا به عوامل مختلفی اهمیت دهید از جمله:

  • نقاط قوت خود را در فرآیند تولید محتوا شناسایی کنید.
  • میزان بودجه اولیه و ماهانه خود را مشخص کنید.
  • کمیت و کیفیت محتوا را در کنار یکدیگر بسنجید.
  • وضعیت بازار و رقبا را در نظر بگیرید.
  • و در نهایت بررسی کنید مخاطبان از شما چه می‌خواهند؟

8- ارزیابی محتوا

یکی از مهم‌ترین گام‌ها برای اثربخشی بازاریابی محتوا ، سنجش محتوا است. برای سنجش محتوا نیاز است تا یک سیستم اولیه ارزیابی محتوا راه بیندازید. با گوگل آنالتیک و یکی از پلتفرم‌های ایمیل مارکتینگ مانند میل شیمپ شروع کنید. برای این کار ابتدا به جمع‌آوری ایمیل مخاطبان از راه‌های مختلف بپردازید. سپس محتوای خود را از طریق ایمیل انتشار دهید و معیارهایی مانند میزان بازدید صفحه، میزان به اشتراک گذاری، کامنت‌ها، رتبه وب‌سایت و نرخ باز شدن ایمیل‌ها را برای هر محتوا به طور ماهانه بررسی کنید. در مرحله بعد با پاسخ به سؤالات زیر، روند طی شده را تحلیل کنید.

  • کدام محتوا بیش از همه بازدید شد و چرا؟
  • کدام محتوا بیشترین نرخ تبدیل را داشت؟
  • اینفلوئنسرها کدام محتوا را در مورد شما ترجیح دادند انتشار دهند؟
  • کدام محتوا بیشترین ایمیل را جذب کرد؟
  • کدام موضوع و تیتر در ایمیل‌ها بیشترین نرخ باز شدن ایمیل را داشت؟

9- جایگاه قدرتمند خود را حفظ کنید

محتوای خود را به یک شکل واحد تولید نکنید، ملال‌آور نشوید و چیزهای جدید را امتحان کنید. برای این کار باید خلاقیت داشته باشید و با تولید محتواهای جذاب و متنوع، مخاطب را به سمت خود جلب کنید. اگر در این راه موفق شدید، حتماً با یک متخصص بازاریابی محتوا مشورت کنید تا برای شما مسیری را که طی کرده‌اید بازبینی کند و به شما بازخورد بدهد.

10- کارهای تکمیلی که باید در بازاریابی محتوا انجام دهید:

  • محتوای لیست‌محور تولید کنید (عدد 10 همچنان شهرت بیشتری دارد)
  • ویدئو و استفاده از ویدئوهای زنده را در دستور کار خود قرار دهید.
  • حجم محتوای خود را بر مبنای علایق مخاطبان بسنجید، عموماً محتوای طولانی‌تر بیشتر پسندیده می‌شود.
  • از تصاویر به دفعات زیاد استفاده کنید.
  • برای بهینه‌سازی ساختار محتوا و متاداده‌ها قانون تدوین کنید.
  • به محتوای خود روح و هیجان بیشتری ببخشید. (استفاده از نقل قول، داستان، محتوای تعاملی، محتوای انگیزشی، محتوای مناسبتی و…)
  • از A/B تست برای تیترها استفاده کنید و روی جملات اول محتوای خود بسیار دقیق باشید.
  • قواعد نگارشی و زیبایی محتوای خود را حتماً رعایت کنید. (استفاده از بولت، زیرتیتر، زبان ساده و قابل فهم، چکیده، جمع‌بندی و…)
  • از استراتژی محتوای مهمان استفاده کنید و در وب‌سایت‌ها و وبلاگ‌های مرتبط با صنعت خودتان مطلب بنویسید.
  • لیستی از افراد تأثیرگذار صنعت خود تهیه کنید و از آن‌ها یک سؤال مشترک بپرسید و پاسخ‌های آن‌ها را به یک مقاله در وبلاگ خود تبدیل کنید.

با اجرای این 10 گام می‌توانید بازاریابی محتوای کسب‌وکار خود را بهبود ببخشید. شما به عنوان یک استارت‌آپ باید در هر مرحله واکنش‌ها و اثرات محتوایی را که تولید کرده‌اید بررسی کنید و در صورت لزوم استراتژی بازرایابی خود را اصلاح کنید و آن را توسعه دهید. با برنامه‌ریزی و بررسی مداوم می‌توانید بازاریابی محتوای کسب‌وکار خود را به بهترین شکل اجرا کنید.

 

برای ما بنویسید که به چه موضوعی علاقه مند هستید تا برای شما تولید محتوا شود ؟

ترتیبی که فرامحتوا برای خواندن این دسته از مطالب پیشنهاد میکند :

مطالب مرتبط با این مقاله  
۰ دیدگاه

نظر خود را بنویسید

اطلاعات شما اسپم نمیشود ، اگر راهکاری پیرامون نظر شما داشته باشیم رایگان مشاوره و همکاری میکنیم